Antena Căutare

Emil Boc: Romania, pe drumul bun. Noul Cod al Muncii este eficient

Romania este pe drumul cel bun, considera premierul Emil Boc. Primul-ministru s-a declarat multumit de controalele pentru desfiintarea muncii la negru si a precizat ca zeci de mii de oameni au incheiat contracte de munca dupa intrarea in vigoare a Codului Muncii.

Nici cu rata somajului nu stam rau, a mai spus Emil Boc. La finalul lunii martie, aceasta a inregistrat o scadere de jumatate de punct procentual in comparatie cu luna martie. Lucrurile merg in directia buna, a subliniat premierul.

Emil Boc a declarat ca, in ultimele doua zile, au fost efectuate peste 600 de controale pentru eradicare muncii la negru.

Seful Guvernului a mai precizat ca, in doar doua zile dupa intrarea in vigoarea a Codului Muncii, au fost incheiate peste 42.000 de mii de noi contracte de munca. Intr-o zi normala, a spus premierul, sunt incheiate numai 10.000 de contracte.

"Daca, in general, intr-o zi se inregistrau 10-12 contracte, astazi, in doar doua zile s-au inregistrat 42.000 de contracte de munca, fapt ce subliniaza eficienta Codului Muncii si a faptului ca aceste controale pe care le-am dispus intr-o maniera centralizata, cu participarea Politiei, Jandarmeriei, Garzii Financiare si a Inspectiei Muncii isi arata roadele", a precizat Emil Boc, la iesirea din sediul Ministerului Muncii.

Sursa: Antena3

PNL: FMI nu a chemat Opozitia la discutii. Franks: PNL nu a raspuns invitatiilor... Legile salarizarii profesorilor si dialogului social, constitutionale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x