Antena Căutare

Funeriu: Legea Educatiei merge la promulgare

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, marti, ca Legea educatiei pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea va merge la promulgare, aratand ca nu poate permite ca apararea unor interese ilegitime in invatamant sa impiedice intrarea in vigoare a actului normativ.

"Opozitia, ca de obicei, contesta. Guvernul si-a angajat raspunderea pe Legea educatiei, care, din punctul de vedere al Parlamentului, va merge catre promulgare. Sper sa avem o noua si buna lege a educatiei pentru ca nu putem permite in continuare ca apararea unor interese ilegitime in invatamant care au dus invatamantul superior unde a ajuns astazi, sa impiedice intrarea in vigoare a unei noi legi a educatiei, care este o lege europeana care ne permite sa facem un pas inainte", a afirmat Funeriu. El a spus ca "o tergiversare marca PSD" ar putea impiedica adoptarea noii legi a educatiei.

Legea educatiei nationale a fost semnata de presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase si de vicepresedintele Senatului Alexandru Peres si a fost depusa la Secretariatele Generale ale celor doua Camere, in vederea exercitarii dreptului de sesizare a Curtii Constitutionale.

Vicepresedintele Senatului Alexandru Peres (PDL), care a anuntat in plenul Parlamentului ca legea a fost semnata, fara a preciza insa de cine, a mentionat ca cei interesati isi pot exercita dreptul de sesizare a Curtii in termen de doua zile.
Dupa incheierea sedintei, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a precizat ca actul normativ a fost semnat de ea si de vicepresedintele Senatului Alexandru Peres.

"A fost semnata (n.r. - Legea educatiei) de cei care au condus sedinta, asa se face intotdeauna ca procedura", a spus ea.

Sedinta de plen reunit a fost prezidata de presedintele Camerei Roberta Anastase, fiind asistata, din partea Senatului, de vicepresedintele Alexandru Peres.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a participat, marti, la sedinta comuna a Parlamentului, dar nu s-a asezat la prezidiu, alaturi de presedintele Camerei, Roberta Anastase, ci in sala de plen, pe locurile rezervate grupului PSD. El nu a fost prezent la inceputul sedintei de plen.

Sursa: Jurnalul National

Traian Basescu: Actiunea WikiLeaks a facut foarte mult rau lumii... Live TEXT! Basescu: In varful Justitiei se afla o structura care face rau romanilor si Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x