Antena Căutare

Guvernul Boc a decis cresterea TVA de la 19% la 24%, fara a majora si cota unica de impozitare

Guverul a decis cresterea TVA de la 19% la 24%, fara a majora si cota unica de impozitare. Executivul a hotarat, in schimb, sa nu majoreze si cota unica de impozitare. In plus, Guvernul va cere Parlamentului sa urgenteze procedura de aplicare a legilor privind reducerea salariilor bugetarilor si recalcularea pensiilor speciale.


Astfel, se vor acoperi aproximativ in totalitate cheltuielile de 1,2 miliarde de euro care urmau a fi suportate initial prin reducerea cu 15% a pensiilor, dar guvernantii se tem ca masura ar genera costuri suplimentare pentru firme, inclusiv administrative si informatice, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax.


Jeffrey Franks, seful misiunii pentru Romania a Fondului Monetar International (FMI), a anuntat ca reuniunea boardului programata pentru luni, 28 iunie, in care urma sa se discute acordarea unei noi transe de imprumut tarii noastre, a fost amanata ca urmare a deciziei CCR de a declara neconstitutionala reducerea pensiilor cu 15%.

Se asteapta VERDICTUL CCR cu privire la legile austeritatii!... Guvernul va introduce reguli de responsabilitate fiscala la nivel local pentru limtarea cheltuielilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x