Antena Căutare

Guvernul ingheata pensiile pana in 2014. Blocate si angajarile pentru urmatorii 2 ani

Guvernul blocheaza pana in 2014 majorarea unor pensii, motivand cheltuieli suplimentare, dar si angajarile pentru urmatorii 2 ani, anunta Mediafax. De asemenea, Executivul va sista pana in anul 2014 acordarea tichetelor de masa, cadou si de vacanta pentru angajatii din institutiile publice.

UPDATE!
Guvernul va impune un sistem "echitabil" de impozitare a proprietatilor, pentru a-si majora venitul

"echilibrat, echitabil si functional"








Strategia fiscal-bugetara a Guvernului pentru perioada 2012-2014 releva ca Guvernul va amana pana in anul 2014 acordarea acestor drepturi, motivand ca aceste majorari determina cheltuieli suplimentare ale bugetului asigurarilor sociale de stat cu aproximativ 865 milioane lei la nivelul unui an.

Propunerea fiscal-bugetara mai vizeaza si blocarea Finantarii Educatiei cu 6% din PIB.

Intrebat ce parere are despre faptul ca ne mai asteapta inca doi ani cu masuri de austeritate, presedintele PC, Daniel Constantin, crede ca singura solutie de salvare o reprezinta investitiile.

"Sub administratia Basescu-Boc, statul roman s-a tranformat intr-un administrator al veniturilor la bugetul de stat. Astfel, statul in loc sa devina un investitor se multumeste sa administreze numai ce are. Daca ar fi avut solutii ceva mai active in economie, sa investim putinii bani pe care ii avem, cred ca s-ar fi gasit resurse si pentru ceilalti. Dar resursele sunt din ce in ce mai mici si daca vom continua cu acest guvern, vor fi si mai mici", a declarat presedintele PC, Daniel Constantin, la Antena 3.


Programul „Cosul pensionarilor“ transforma autoritatile locale in buticari... Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, certat de un batran din Maramures...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x