Antena Căutare

Legile salarizarii profesorilor si dialogului social, constitutionale

Curtea Constitutionala a decis ca Legea salarizarii in 2011 a profesorilor si Legea dialogului social sunt constitutionale, respingand in acest fel sesizarile facute de Opozitie. Cele doua legi au fost adoptate prin asumarea raspunderii Guvernului, informeaza Mediafax.


Legile au fost contestate la Curtea Constitutionala de 110 deputati ai grupurilor parlamentare PSD si PNL. Sesizarile au fost discutate miercuri.

Potrivit Opozitiei, Legea Dialogului Social este neconstitutionala pentru ca, pe de-o parte, ea a fost adoptata prin asumarea raspunderii Guvernului, iar pe de alta parte, anumite articole incalca unele prevederi din Constitutie, precum dreptul la asociere sau cel la greva.

De asemenea, PSD si PNL critica evitarea principiului negocierii colective, reducerea salariilor si faptul ca intr-un an de zile s-a "bulversat complet sistemul de salarizare a bugetarilor prin adoptarea a cinci legi in acest sens."

sursa:Antena3

foto:Intact Images

Emil Boc: Romania, pe drumul bun. Noul Cod al Muncii este eficient... Cristian Preda il sustine pe Teodor Paleologu la sefia PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x