Antena Căutare

Marko: Decizia CCR pe Legea educatiei era fireasca

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat ca decizia Curtii Constitutionale (CCR) privind constitutionalitatea Legii educatiei nationale adoptata prin asumarea raspunderii Guvernului il bucura si ca el crede ca legea va fi promulgata de seful statului.

"Era firesc, sincer ma bucur ca in sfarsit CCR a luat aceasta decizie, eu de la inceput am declarat nu vad niciun motiv de neconstitutionalitate, iata ca decizia CC dovedeste aceast lucru. Am lucrat foarte mult pe aceasta lege, si eu, si colegii din Guvern, vreau sa le multumesc colegilor din comisiile de specialitate din Camera Deputatilor si Senat, precum si Ministerului Educatiei, care a elaborat si sustinut aceasta lege", a spus Marko Bela.

Vicepremierul a adaugat ca spera foarte mult ca zilele urmatoare sa se poata incepe implementarea noii legi de catre Ministerul Educatiei, care presupune "aplicarea reformei".

"Si asa am intarziat foarte mult. Adoptarea Legii educatiei ne da posibilitatea ca anul scolar urmator sa-l incepem in alte conditii. Vreau sa subliniez ca reglementarile privind drepturile minoritatilor sunt doar cateva dispozitii din lege, mai importanta este reforma generala, descentralizarea invatamantului preuniversitar", a spus Marko Bela.

El a spus ca, personal, crede ca legea declarata constitutionala de CCR va fi promulgata de catre presedintele Traian Basescu.

"Aceasta lege e sustinuta de Guvern, nu cred ca are cineva interes sa sustina un alt proiect", a spus Marko Bela.

Sursa: Jurnalul National

PSD: Decizia CCR pe Legea educatiei consfinteste segregarea invatamantului... Geoana ii cere lui Basescu sa nu promulge Legea Educatiei si ameninta ca va sesiza din nou CCR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x