Antena Căutare

Mazare primeste din nou NUP pentru ca a purtat insemne naziste

Nemultumit de solutia procurorilor, Centrul pentru Monitorizarea si Combaretea Antisemitismului (MCA) Romania arata ca verdictul va incuraja “neo-nazistii si fascistii” din tara sa treaca la violenta in spatiul public.

Parchetul instantei supreme a inchis dosarul in care primarul PSD al Constantei, Radu Mazare, a fost cercetat pentru ca a purtat o uniforma cu insemne naziste (ale Wehrmacht-ului) la o prezentare de moda din data de 19 iulie 2009, eveniment intitulat Mamaia Milano Nights, dand sentinta de neincepere a urmaririi penale (NUP).

Centrul pentru Monitorizarea si Combaretea Antisemitismului (MCA) Romania, informat de procurorul general cu privire la clasarea pentru a doua oara a dosarului, se declara profund nemultumit. Organizatia nonguvernamentala considera decizia procurorilor romani drept "un mare pas inapoi".

"MCA Romania isi exprima profunda ingrijorare si groaza privind aceasta recenta decizie a autoritatilor romane. Decizia reprezinta un mare pas inapoi de la progresul inregistrat de Romania cand si-a asumat responsabilitatea uciderii evreilor, pe timpul regimului Antonescu, si cand s-a adoptat Legea 107/2006, privind interzicerea afisarii simbolurilor naziste in public", arata MCA intr-un comunicat de presa emis astazi.

MCA apreciaza ca decizia, data la o saptamana dupa publicarea raportului Departamentului de Stat al SUA si la 16 luni de la producerea evenimentului, arata ca investigatia in acest caz a fost "doar de ochii lumii".

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: mysoulsymbol.blogspot.com

Mircea Geoana: Un proiect de lege adoptat pe angajare neconstitutionala nu poate fi legal... Mircea Dusa, audiat ca martor la Parchet in legatura cu fraudarea votului pe Legea pensiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x