Antena Căutare

Ministerul Agriculturii a suplimentat cu 60 de milioane de euro bugetul pentru irigatii

Dupa ce seceta a distrus tot ce i-a stat in cale vara aceasta, fermierii mai au o speranta. Apa pentru irigat va fi mai aproape de culturile lor. Cei care vor sa beneficieze de sisteme de irigatii moderne au mai multi bani la dispozitie pentru investitii. Ministerul Agriculturii a suplimentat cu 60 de milioane de euro bugetul pentru imbunatatirea sistemelor de irigatii.

"Orice fermier care vrea sa irige trebuie sa faca o cerere catre Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare", a declarat directorul Directiei Politici Agricole, Valentin Apostol.

Un sistem de irigatii nu se porneste decat daca 20% din fermierii care se gasesc pe suprafata sa au facut cerere de apa catre Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare. Mai exact, producatorii agricoli care vor sa-si ude culturile trebuie sa se asocieze. Perioada de depunere a dosarelor este 3 septembrie - 15 octombrie.Reprezentantii Ligii Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii estimeaza ca se vor depune 60 de proiecte pe aceasta masura.

"Valoarea maxima a unui proiect pe care il depun OUAI-urile este de 1 milion de euro si spijinul de 100% in situatia in care proiectul respectiv deserveste intreaga comunitate", a explicat George Turtoi.

Daca proiectul nu deserveste intreaga comunitate atunci sprijinul este de maxim 75%. Aproape 350 de mii de hectare s-au irigat anul acesta in Romania, insemnand doar 10% din suprafata irigata in 1990.

Silaghi: "Ministerul Transporturilor este in discutii avansate pentru privatizarea TAROM si CFR Marfa"... CSM l-a impiedicat pe ministrul Justitiei sa propuna un nou procuror general si un nou sef la DNA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x