Antena Căutare

Multi deputati si senatori, membrii unor comisii de specialitate din domenii in care nu au pregatire

Un mecanic auto si un investitor imobiliar fac parte din comisia juridica a Camerei Deputatilor, iar un inginer va descalci problemele culturale ale Romaniei. Agricultura incape pe mana unui proiectant. Multi alesi ai tarii fac parte din comisii de specialitate din domenii in care nu au pregatire. Unii si-au luat ajutoare, altii sunt autodidacti.

Cei trei ani la Facultatea de Drept nu au fost suficienti pentru ca Gigi Becali sa se poata descurca fara ajutor in Comisia Juridica a Camerei. Asa ca, pentru a sta departe de stangaciile inerente primului mandat, si-a angajat o armata de consilieri.

“Orice problema va mai fi, ma voi consulta cu consilierii care sunt specialisti in drept si dupa aia voi avea un punct de vedere. Dar cand voi ridica mana asa va fi pentru ca nu va fi opinia mea, ci va fi opinia celor mai mari specialisti in drept”, spune Becali.

Viorel Roman, fost mecanic auto, spune ca recupereaza din handicapul juridic cu ajutorul internetului, unde citeste tratatele de drept: “De ce credeti ca sunteti potrivit pentru aceasta comisie? Au stabilit ca sunt potrivit cei care m-au pus aici. Citesc pe internet, citesc tratatele la birou, nu e nicio problema. In mod categoric voi avea ceva de spus in comisie”.

Iar daca un tehnician auto poate interpreta si analiza legile tarii, de ce nu ar putea un proiectant sa se ocupe de agricultura? Desi nu are nimic in comun cu domeniul, Nini Sapunaru este gata sa le rezolve problemele taranilor.

La Senat, situatia nu difera cu nimic. Asa se face ca un inginer, absolvent de Politehnica, se ocupa de problemele culturale ale tarii “Doar intamplarea a facut sa devin inginer. Eram, de fapt, mai mult aplecat spre zona umanista, olimpic la istorie. Nu am profesat decat un singur an, dupa care am fost jurnalist sapte ani si dupa aia in administratia publica”, sustine Octavian Motoc.

Din comisiile de specialitate ale Parlamentului fac parte zeci de alesi care nu au nicio legatura cu domeniului pe care il vor superviza.

Dragos Dolanescu, romanul care ar putea deveni deputat in Costa Rica... Deputatii sunt dispusi sa renunte la piscina, sauna si masa pentru a nu fi nevoiti sa stea cu chirie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x