Antena Căutare

Opozitia a scos de pe ordinea de zi a conducerii Senatului cererea PDL de revocare a lui Geoana

Biroul Permanent al Senatului a scos de pe ordinea de zi cererea de revocare din functie a presedintelui acestei camere, Mircea Geoana. Solicitarea PDL a fost initiata de 57 de senatori PD-L, UDMR si independenţi. Insa PDL va solicita acum discutarea revocarii miercuri, chiar in plenul Senatului.

PSD acuza insa ca fiind neconstitutionala actiunea PDL. In replica, democrat-liberalii amintesc ca ei au obtinut la ultimele alegeri parlamentare cele mai multe mandate de senatori si ca pozitia de presedinte al Senatului a fost castigata de Geoana in urma negocierilor purtate pentru formarea unei coalitii de guvernare PSD/PDL.

Update 14.10: Biroul permanent al Senatului a decis in urma cu putin timp sa scoata de pe ordinea de zi solicitarea de revocare din functie a presedintelui acestei camere, Mircea Geoana. Decizia a fost luata gratie votului majoritar al PSD şi PNL, inclusiv prin votul lui Mircea Geoana.

Solicitarea de revocare a fost scoasa de pe ordinea de zi, cu sapte voturi pentru, dintre care unul al lui Mircea Geoana, la solicitarea chestorului social-democrat Ion Chelaru. PDL si UDMR, care detin sase voturi in Biroul Permanent, au ales sa nu voteze.

Fiindca s-au abtinut, senatorii PDL urmeaza acum sa solicite miercuri, in plen, dezbaterea cererii de revocare a presedintelui Senatului, Mircea Geoana.

Bucuresti: Alegeri parlamentare partiale, pe 25 aprilie... DNA solicita arestarea vicepresedintelui Comisiei de Aparare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x