Antena Căutare

Premierul Ludovic Orban anunţă că se lucrează la Ordonanţa de Urgenţă privind restructurarea Guvernului

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că se lucrează la Ordonanţa de Urgenţă privind restructurarea Guvernului, motiv pentru care nu a fost stabilită ora primei şedinţe a Executivului nou instalat.

"E în lucru Ordonanţa de Urgenţă. Din cauză că am restrâns numărul de ministere este necesară operarea unei restructurări şi asta se pregăteşte, e în lucru ordonanţa de urgenţă de restructurare a Guvernului”, a declarat Ludovic Orban marţi, în prima zi după depunerea jurământului ca prim ministru.

Acesta a precizat că există o hotărâre de guvern care reglementează circuitul actelor normative adoptate de guvern şi de aceea "există nişte constrângeri”. El a precizat că nu s-a întâlnit cu fostul premier, Viorica Dăncilă, în schimb secretarul general al Guvernului i-a prezentat situaţia aparatului de lucru al primului ministru, al Secretariatului General şi a Cancelariei primului ministru.

Acesta a spus că una dintre priorităţi este numirea de noi procurori şefi la parchetele care sunt conduse de interimari. Ludovic Orban nu a confirmat că noul Executiv îl va propune pe europarlamentarul Sigfried Mureşan pentru funcţia de comisar european din partea României. "Nu confirm această ştire. În mod evident vom trimite o propunere după consultarea preşedintelui şi după audierea în conformitate cu prevederile legale în Comisia de Aaceri Europene”, a precizat Ludovic Orban.

Sursa : news.ro

Mihai Tudose îi cere demisia lui Victor Ponta de la conducerea Pro România... Teodorovici a ciocnit un pahar de şampanie la plecarea din minister: Veţi constata o diferenţă de clasă între mine şi Cî...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x