Antena Căutare

PSD: PDL cauta sa directioneze reursele catre propriii primari

Partidul Social Democrat denunta, intr-un comunicat transmis presei, dorinta PDL si a Guvernului de a impozita pensiile. Social-democratii sustin ca democrat-liberalii cauta sa directioneze resursele catre propriii primari, iar banii urmeaza sa fie folositi in campania electorala.

Partidul Social Democrat constata cinismul incredibil al Partidului Democrat Liberal si al primului-ministru Emil Boc, care declara intr-o sedinta de partid ca „pensionarii nu au fost afectati direct cum au fost afectati bugetarii" de masurile de austeritate ale Guvernului si ca, totodata, singura mare prioritate a ministrilor PDL este sa fie in contact cu primarii democrat-liberali pentru a le rezolva acestora problemele in limitele resurselor existente. Adica, in limita resurselor publice. Acest ajutor ar urma sa le serveasca primarilor portocalii in campania electorala", se arata in comunicatul social-democratilor.

PSD aminteste ca masurile de austeritate initiate pana la acest moment de Guvern au afectat direct pensionarii, prin: „neacordarea, vreme de doi ani, a niciunei indexari a pensiilor, desi din luna octombrie 2009 si pana in prezent, indicele preturilor de consum a crescut cu aproximativ 12 puncte procentuale; majorarea TVA, masura care a amplificat procesul inflationist; introducerea obligativitatii platii contributiei individuale de sanatate - 5,5% din pensie, pentru toti pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei; taierea subventiilor la incalzire".

Social democratii sustin ca afirmatiile lui Emil Boc de la reuniunea liderilor PDL de la Timisoara ar trebui sa convinga ca democrat-liberalii nu au alta prioritate decat castigarea alegerilor prin orice mijloace.

Lazaroiu, despre "Noua Republica": Dupa cum spuneam, Alba ca Zapada e inevitabila... Emil Boc: Confiscarea averilor ilicite, o modificare importanta a Constitutiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x