Antena Căutare

Puterea si opozitia, la egalitate in Senat

Senatorii Iosif Secasan si Cezar Magureanu si-au anuntat, marti, in plen demisiile din PDL si, respectiv, UNPR, primul trecand la PNL, iar celalalt declarand ca ramane independent, informeaza Mediafax.

"De azi imi incetez activitatea din PDL si voi continua activitatea in grupul parlamentar PNL, sunt senator de Caras Severin" a afirmat Secasan.


La randul sau, senatorul Cezar Magureanu a anuntat, marti, in plenul Senatului, ca isi da demisia din functia de vicelider al Grupului Progresit si va activa ca senator independent.

In aceste conditii, puterea si opozitia au acum cate 66 de senatori, in conditiile in care cvorumul este de 68. Pana in prezent, puterea avea 68 de senatori, adica numarul minim necesar pentru asigurarea cvorumului.

In acest moment insa, in Senat distributia mandatelor este urmatoarea:

- PDL: 45 de senatori, inclusiv Iulian Urban (independent afiliat PDL) si Radu F. Alexandru (nu a renuntat la mandat pentru a trece la CNA)
- UDMR: 8 senatori
- UNPR: 13 senatori

In total , coalitia are 66 de senatori:

- PSD: 41 de senatori
- PNL: 25 de senatori

Lazaroiu: Cum ar putea ajunge Antonescu presedinte si Ponta premier... Traian Basescu: Nu mai avem resurse pentru locuri de munca, daca nu privim spre minerit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x