Antena Căutare

Raluca Turcan: Demiterea ministrului Ecaterina Andronescu era demult necesară

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan îi solicită premierului Viorica Dăncilă ca, odată cu nominalizarea noului ministru al Educaţiei, să transforme acest domeniu într-o prioritate reală a guvernării.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan îi solicită premierului Viorica Dăncilă ca, odată cu nominalizarea noului ministru al Educaţiei, să transforme acest domeniu într-o prioritate reală a guvernării.

„Demiterea ministrului Ecaterina Andronescu era demult necesară, dar nu este suficientă pentru a scoate din groapă educaţia din România. Dacă nu se vor lua măsuri clare, începând chiar cu rectificarea bugetară anunţată, pentru a repara haosul creat de Ecaterina Andronescu, demiterea ministrului este doar un exerciţiu de imagine pentru campania prezidenţială a doamnei Dăncilă”, afirmă Turcan.

Ea susţine că premierul şi viitorul ministru al Educaţiei trebuie să garanteze că, începând din noul an şcolar, vor lua măsuri pentru: asigurarea manualelor pe bănci pentru toţi elevii, încă din prima zi de şcoală; finanţarea corectă a educaţiei şi sprijinirea autorităţilor locale să facă investiţii; pregătirea corespunzătoare a tuturor unităţilor şcolare să îşi primească elevii în condiţii bune; rezolvarea problemei transportului în siguranţă a elevilor care fac zilnic naveta la şcoală; reducerea abandonului şcolar prin programe de after – school şi masă la şcoală în toate unităţile şcolare; depolitizarea sistemului de învăţământ şi sprijin real pentru performanţa cadrelor didactice.

„Pentru toate acestea, este nevoie de un ministru competent şi de resurse. Îi cer doamnei prim-ministru să trateze cu toată responsabilitatea atât numirea noului ministru, cât şi bugetul ce va reveni Educaţiei în urma rectificării!”, încheie Turcan.

Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei. ”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate”, a anunţat premierul pe pagina sa de Facebook.

Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că nu a avut intenţia de a o acuza pe Alexandra sau pe părinţii ei când a spus că a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”. Ea a precizat că a propus o campanie în şcoli pentru a-i învăţa pe copii să se ferească de răufăcători. Andronescu a afirmat că a aflat de la televiziune despre demiterea sa, pentru că nu a fost contactată de Viorica Dăncilă pentru a fi informată sau pentru a i se cere explicaţii.

Sursa : news.ro

Ecaterina Andronescu, după demitere: Nu era intenţia mea de a o acuza pe Alexandra sau pe părinţii ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x