Antena Căutare

Ratificarea scrisorii de intentie cu FMI, respinsa

Comisia de buget-finante a Senatului a respins ieri proiectul de lege pentru ratificarea scrisorii de intentie a Acordului stand-by dintre Romania si Fondul Monetar International (FMI).

Ratificarea scrisorii suplimentare de intentie semnata de autoritatile romane si cosiliul director al FMI, parte a Acordului stand-by, a fost respinsa de comisie cu patru voturi "pentru" (PDL) si cinci "impotriva" (PSD si PNL).

Social-democratii si-au motivat votul prin faptul ca scrisoarea face referire la majorarea TVA de la 19 la 24%, vicepresedintele Sorin Bota aratand ca PSD a votat impotriva ratificarii scrisorii de intentie intrucat s-a opus si se opune majorarii TVA. El a apreciat ca daca si plenul Senatului respinge ratificarea, Guvernul ar trebui sa revina asupra cotei TVA.

Presedintele comisiei, Ovidiu Marian (PDL), a declarat dupa vot ca scrisoarea de intentie urmeaza sa fie dezbatuta de Camera Deputatilor, unde actuala putere are o majoritate mai confortabila, in eventualitatea in care votul din Comisie va fi reflectat si in plenul Senatului. Senatul este, insa, Camera decizionala in adoptarea legii de ratificare a scrisorii de intentie cu FMI.

Scrisoarea de intentie a fost semnata la Bucuresti, la 16 iunie 2010, si actualizata printr-o scrisoare suplimentara de intentie, semnata la Bucuresti in 29 iunie, aprobate prin decizia Consiliului Director al FMI din 2 iulie 2010.
Sursa: Jurnalul National

Roberta Anastase: "Diurna redusa cu 21% pentru deputatii PSD si PNL, absenti la sedinta"... Elena Udrea nu exclude candidatura la Primaria Capitalei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x