Antena Căutare

Relatia NATO-Rusia, in impas: Moscova refuza sa intre sub umbrela scutului antiracheta

"Nu suntem impotriva dorintei NATO de a-si desfasura sistemul de aparare antiracheta, ne opunem insa razei sistemului antiracheta al NATO, care poate acoperi partea europeana a Rusiei. Nu vom fi de acord niciodata in acesti termeni, de aceea cerem garantii juridice clare ca sistemele nu sunt directionate impotriva intereselor noastre", a declarat ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin.

Reprezentantul rus a adaugat ca discutiile dintre Rusia si NATO nu se soldeaza cu niciun fel de rezultate, chiar daca NATO spune ca totul decurge bine.

"Din punctul de vedere al Rusiei, nu e bine si partenerii nostri nu au nicio intentie de a obtine progrese la negocieri", a declarat Rogozin, adaugand ca actualul stadiu al scutului antiracheta in Europa va face obiectul unei discutii pe care o va avea luni cu administratia prezidentiala rusa.

Subsecretarul de stat al SUA Ellen Tauscher a subliniat in cadrul Adunarii Parlamentare a NATO ce se desfasoara la Bucuresti, ideea ca scutul antiracheta este exclusiv defensiv si nu este indreptat impotriva Rusiei, ararand ca el se bazeaza pe rachete SM-3, folosite de 25 de ani, care nu ating capacitatea ori viteza rachetelor balistice ruse.

Oficialul american a respins insa posibilitatea ca SUA sa ofere garantii juridice Rusiei.

Adunarea NATO: Scutul antiracheta, subiect cheie pentru Rusia si Romania... Secretarul general al NATO lauda Romania: "Este un aliat exemplar si un exemplu de smart defense"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x