Antena Căutare

Traian Basescu a promulgat Legile privind bugetul de stat, salarizarea unitara si Ordonanta 50

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretele pentru promulgarea Legiilor bugetului de stat si asigurarilor sociale pe 2011, Legii salarizarii unitare si Legii-cadru privind salarizarea in 2011, precum si a Legii pentru aprobarea Ordonantei 50, referitoare la creditele populatiei. Seful statului a promulgat aceste legi dupa ce Curtea Constitutionala a respins sesizarile inaintate de Opozitie pe marginea acestora.

Judecatorii CCR au declarat, marti, drept constitutionale Legile contestate de Opozitie, respingand astfel sesizarile depuse atat pe Legea salarizarii si pe cea a bugetului de stat pe 2011, cat si pe Legea referitoare la Ordonanta 50. Sesizarile legate de Legea Educatiei au fost in schimb amanate pentru data de 4 ianuarie 2011.


Sesizarea privind legea salarizarii unitare pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea a fost depusa de parlamentarii PNL. Liberalii au sustinut ca Guvernul nu-si poate angaja raspunderea asupra unui proiect de lege oricand, oricum si in orice conditii, Executivul neputandu-se substitui Parlamentului in activitatea de legiferare.

Pe 14 decembrie, Guvernul si-a asumat raspunderea pe proiectul de Lege-cadrul privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si asupra proiectului de Lege privind salarizarea in anul 2011 a bugetarilor. Membrii opozitiei au depus motiuni de cenzura impotriva celor doua proiecte de lege. Ambele motiuni au fost respinse in Parlament.

Liberalii au contestat si Legea bugetului de stat pe anul 2011, sustinand ca are un "caracter ilegal si neconstitutional".

Si legea de modificare a Ordonantei 50 referitoare la creditele pentru populatie a fost contestata tot de PNL. Pe 22 decembrie, Comisia de buget-finante a elaborat un raport suplimentar la OUG 50, stabilind ca Ordonanta nu se aplica contractelor in derulare, exceptie facand comisioanele de rambursare anticipata.

Sesizarile impotriva Legii Educatiei au fost depuse de presedintele Senatului, Mircea Geoana, si de parlamentari ai PSD, PC si PNL.

VIDEO! Elena Udrea a fost sarbatorita la Sinaia... CCR a respins sesizarile pe Legea Salarizarii, pe bugetul de stat si pe Ordonanta 50...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe Marti, 28.05.2024, 12:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x