Antena Căutare

Udrea intra pentru prima data la vot in PDL, dar fara adversar

Pana azi noapte la ora 12, cand a expirat termenul pentru depunerea de candidaturi la sefia PDL Bucuresti, nimeni nu a a avut curajul sa o contracandideze pe Elena Udrea, la alegerile de duminica. Elena Udrea intra pentru prima data in procedeul de alegeri in interiorul partidului, pana acum fiind doar numita in functii, dar a avut grija ca sa nu existe competetie pentru postul ei, dorind sa aiba unanimitate.

In schimb, pentru functia numarul 2 din organizatia PDL Bucuresti, care a fost intotdeauna fieful lui Vasile Blaga sI garzii vechi din PD, s-au inscris in cursa deputatul Costica Canacheu, si fostul ministru al Tineretului, Sorina Placinta.

Canacheu a fost aspirant la functia de presedinte interimar al PDL Bucuresti, dar a pierdut la votul in cadrul Biroului Politic al PDL, atunci cand Elena Udrea a fost numita sa conduca filiala pana la alegeri. Canacheu, reprezentant al gruparii Blaga-Videanu, a intentionat initial sa conteste procedura de numire a Elenei Udrea, ca fiind nestatutara, insa a renuntat.

Acum incearca sa o flancheze pe aceasta din postura de primvicepresedinte al organizatiei Capitalei. Udrea o prefera insa pe Sorina Placinta, finantatoarea platformei crestin-democrate a lui Teodor Baconschi.

In varianta initiala, Udrea si l-ar fi dorit pe europarlamentarul Cristian Preda ca unul din cei doi prim-vicepresedinti, insa refuzul acestuia a determinat cautarea altui candidat care sa intruneasca voturile pedelistilor din Capitala.

In cursul zilei de miercuri, unii democrat-liberali din Bucuresti cautau un candidat de acelasi profil ca si Preda, un pedelist care sa provina din societatea civila. "Am dori un candidat care sa fi venit in PDL din zona societatii civile, un intelectual cunoscut in viata publica", au declarat surse din PDL Bucuresti.

Tot articolul, in Jurnalul National

Vosganian: Vrem o pozitie comuna cu PSD si excludem o alianta cu PDL... Basescu mai pierde un sustinator. Liiceanu: "Ma indepartez de el"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x