Antena Căutare

Un an de la anuntarea masurilor de austeritate de catre Traian Basescu!

Presedintele Romaniei anunta pe 6 mai 2010 masuri fara precedent: Guvernul va taia salariile din sectorul bugetar si pensiile. Anuntul a fost facut de Traian Basescu, la finalul unei discutii cu reprezentantii FMI, desfasurate la Palatul Cotroceni.

"Azi, 6 mai, m-am intalnit cu Fondul Monetar International, legat de solutia pe care Romania urmeaza sa o adopte pentru a face crizei si pentru a limita riscul creerii unor situatii extrem de dificile. Am sesizat ca se atribuie solutii unor anumite institutii: FMI, UE sau altele.


Vreau sa stiti ca de la bun inceput ca echipa de evaluare condusa de FMI si Guvernul au avut in atentie doua variante: una era cea a neincrederii, insemna cresterea TVA de la 19 la 24%, cresterea cotei unice de la 16% la 20% si reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 20% pentru a ne incadra in cheltuielile bugetare.

A doua varianta era cea a increderii: in care Guvernul sa-si continue programele de restructurare masiva a cheltuielilor. Niciuna nu poate fi atribuita cuiva sau altcuiva", a declarat presedintele Basescu, la Cotroceni.

Solutii de austeritate anuntate de Traian Basescu:
-reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar din Romania cu 25,%
- o scadere a pensiilor cu 15%
- se vor reduce subventiile
- ajutorul de somaj se va reduce cu 15%
- toate salariile vor fi afectate cu 25%, inclusiv salariul minim pe economie

sursa:Antena3

Boc, apostrofat de pasagerii aeronavei in care a zburat la Oradea... Basescu a promulgat Legea salarizarii profesorilor si pe cea a codului de dialog social...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x