Antena Căutare

USL propune organizarea de alegeri anticipate in urmatoarele doua luni

USL va propune la consultarile de la Cotroceni organizarea de alegeri anticipate in urmatoarele 60 de zile. Presedintele Traian Basescu se va intalni, luni, la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare, pentru consultari in ceea ce priveste desemnarea noului premier, dupa ce Emil Boc a anuntat ca isi depune mandatul de prim ministru.

Deputatul PNL Radu Stroe a declarat, luni, ca, daca PDL nu va dori sa faca un acord politic pentru declansarea alegerilor anticipate, USL va merge mai departe, urmand, dupa demisia lui Emil Boc, si "celelalte doua elemente", respectiv demisia sau demiterea sefului statului si anticipatele, potrivit Mediafax.


"Avem un punct fix in toata ecuatia asta: alegerile anticipate. Vor sa faca un acord pentru alegeri anticipate, e in regula. Nu vor, noi mergem mai departe si de fapt cele doua elemente urmeaza: demisia sau demiterea presedintelui si alegerile anticipate. Primul pas a fost facut prin bunavointa domnului Basescu, asteptam ceilalti doi pasi, cele doua guverne succesive care trebuie sa cada in 60 de zile si mergem la anticipate. Nu se doreste asa ceva, noi nu avem ce sa discutam parerile PDL", a spus Radu Stroe, dupa reuniunea liderilor USL.

"Suntem dechisi sa discutam orice fel de formula responsabila, sa ajungem la alegeri care sa nu insemne distrugerea totala a ceea ce a ramas din Romania. Cred ca putem face o tranzitie democratica", a adaugat Ponta.

Liderul PSD a mentionat ca, odata cu demisia lui Emil Boc, se intra in cele 60 de zile pentru dizolvarea Parlamentului in vederea alegerilor anticipate.

Presedintele Traian Basescu a invitat luni la consultari partidele parlamentare, incepand cu ora 15.00, pentru desemnarea noului premier, dupa ce Emil Boc a anuntat ca isi depune mandatul de prim ministru. Partidele care formeaza USL au fost invitate separat.

Premierul Emil Boc i-a anuntat, luni, pe ministri ca a decis sa depuna mandatul Guvernului.

"Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului", a anuntat luni dimineata premierul Emil Boc, adaugand ca a luat aceasta hotarare in incercarea de a "detensiona situatia sociala" si pentru a nu influenta "stabilitatea economica a tarii".

foto: Intact Images

Udrea: Emil Boc a inteles ca Romania are nevoie de o schimbare de ritm... PDL vrea un premier tehnocrat dupa demisia lui Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x