Antena Căutare

A vrut să vândă un teren unui străin, dar a sfârșit incinerat! Un testament dubios arată că averea toată i-a fost dată celui care este cercetat pentru omor

Alexandru Lökösházy, în vârstă de 87 de ani și unul dintre cei mai respectaţi experţi auto din judeţul Bihor cu o avere considerabilă: apartamente și terenuri în zone bine cotate imobiliar, a fost dat dispărut după ce s-a întâlnit cu un străin căruia voia să-i vândă un teren. Mai târziu a fost găsit incinerat la crematoriu.

Alexandru Lökösházy, în vârstă de 87 de ani și unul dintre cei mai respectaţi experţi auto din judeţul Bihor cu o avere considerabilă: apartamente și terenuri în zone bine cotate imobiliar, a fost dat dispărut după ce s-a întâlnit cu un străin căruia voia să-i vândă un teren. Mai târziu a fost găsit incinerat la crematoriu.

Apelul disperat la poliție a fost dat de unul dintre chriașii acestuia, după ce, timp de două săptămâni nu a putut lua legătura cu proprietarul. Acesta povestește că la ultima discuțe pe care o ausese cu bătrânul, i-a spus că a fost invitat de un tânăr, cu care discutase despre vânzarea unuia dintre terenurile sale, să petreacă o săptămână la munte.

În urma investigațiilor, s-a dovedit faptul că cei doi nu au mai fost la munte ci într-o locuinţă din satul Mihai Bravu, comuna Roşiori, localitate situată în apropierea graniţei, la 30 de kilometri de Oradea.

Cazul a ajuns și la Primăria Roșiori, unde, potrivit funcționarilor, tânărul respectiv le-a cerut la mijlocul lunii august să-l ia pe bătrân în locuința din Mihai Bravu.

„S-a întâmplat în urmă cu aproximativ trei săptămâni. A venit un tânăr, că doreşte să-l ia în spaţiu Alexandru Lökösházy, în imobilul pe care-l deţine în Mihai Bravu. Ar fi avut nevoie de certificatul fiscal al apartamentului în care a locuit persoana respectivă, ca să vedem noi dacă are datorii, etc. L-am trimis pe petent la Oradea, dar a revenit spunând că documentul se eliberează doar personal, iar omul nu poate să-l ceară. Din acest motiv, i-am refuzat cererea", a declarat, pentru „Adevărul“.

După alte două săptămâni, acelaşi tânăr s-a întors la primărie cu actul constatator al decesului bătrânului, solicitând să i se elibereze certificatul de deces. „I-am eliberat certificatul, dar pentru Oradea, unde avea domiciliul persoana decedată“, a mai spus funcţionara.

Potrivit acelui document,

Alexandru Lökösházy a murit pe 31 august, iar individul l-a transportat pentru a fi incinerat la crematoriul din Oradea. „Avea toate documentele necesare din punct de vedere legal“, a declarat Dorin Gherghev, administratorul crematoriului. Practic, funcţionarii de la crematoriu au solicitat, conform legii, doar certificatul de deces, care a fost întocmit în baza actului constatator al decesului, semnat de un medic din Roşiori care a constatat, potrivit documentului, că Alexandru Lökösházy ar fi murit din cauze naturale.

Cazul a fost preluat și de procurorii de pe lângă Tribunalul Bihor, care investighează sub suspiciunea de omor. Tânărul a fost audiat de către anchetatori în repetate rânduri, arătându-le un contarct de întreţinere încheiat cu bătrânul din Oradea şi un testament întocmit de mână, neautentificat, prin care-i lasă moştenire întreaga avere.

Bărbatul a susținut în repetate rânduri în fața procurorilor că bătrânul care nu mai avea nicio rudă, nu s-a simțit bine și a murit din cauza bătrâneții. Anchetatorii urmează să investigheze domiciliul și imobilele bărbatului.

Foştii colaboratori ai expertului auto - avocaţi, poliţişti, procurori - sunt şocaţi de ce i s-a întâmplat, iar vecinii din blocul în care locuia, situat pe malul Crişului în Oradea, într-un cartier liniştit, sunt convinşi că bătrânul a fost ucis pentru averea sa.

„Noi îl ajutam cu mâncarea, îi făceam cumpărăturile, îl vizitam, îl ajutam. Era lucid, un om serios, nu socializa cu necunoscuţii, darămite să se dea în întreţinere la un străin. Şi, în plus, el îşi făcuse deja toate demersurile pentru înmormântare, şi-a făcut chiar şi un cavou. De ce l-a incinerat?“, spune una ditntre vecinele lui Alexandru Lökösházy

(sursa: Adevărul)

Campioană la New York, scrie istorie pentru România! Tânără brăileancă admisă la cinci universități de top din Marea Bri... Autobuzele liniei 641 vor circula în ambele sensuri pe Podul Grant, de marți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x