Antena Căutare

Adevărul despre produsele tradiţonale româneşti ce merg la export! Unde ajung, în proporție de 90%

Produsele tradiţionale româneşti ce merg la export sunt de fapt vândute în proporție de 90% în comunităţile de români. Aflaţi la mii de kilometri de casă, românii tânjesc după pufuleţi, zacuscă, brânză de burduf sau carne afumată. 

Produsele tradiţionale româneşti ce merg la export sunt de fapt vândute în proporție de 90% în comunităţile de români. Aflaţi la mii de kilometri de casă, românii tânjesc după pufuleţi, zacuscă, brânză de burduf sau carne afumată.

Un producător din România ajunge să vândă o singură specialitate în cantităţi uriaşe - în jur de 600 de tone pe lună, dintre care 500 merg la export în tări precum Spania, Italia sau Marea Britanie. În Regat sunt în jur de 5.000 de magazine româneşti.

Cele mai multe magazine sunt deschise tot de români.

În toată lumea au plecat aproape patru milioane de români. Cei mai mulţi dintre ei s-au stabilit în Italia.

În ultimii ani, produsele tradiţioanele româneşti au ajuns şi pe rafturile cu specialităţi din marile magazine de afară.

Cine nu are un magazin românesc în oraş, poate să îşi comande pe internet bunătăţile la care visează. Astfel, brânza de burduf şi zacusca făcute în România pot ajunge oricând în Portugalia, Suedia ori Germania.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Un bărbat din Botoșani a fost luat de viitură, cu tot cu tractorul pe care îl conducea! Operațiune dramatică de salvare ... Ministerul Afacerilor Externe, discuții cu oficialii din Ungaria despre conflictul din Valea Uzului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x