Antena Căutare

Panseluțele sunt pe cale de dispariție din cauza politicienilor! Spunem "adio" florilor frumos colorate şi la petale, dar şi la preţ!

Adio panseluţe, în Bucureşti. Plantele, frumos colorate şi la petale, dar şi la preţ, vor deveni istorie. Noua conducere a primăriei capitalei nu le mai vrea pe spaţiile verzi.

Adio panseluţe, în Bucureşti. Plantele, frumos colorate şi la petale, dar şi la preţ, vor deveni istorie. Noua conducere a primăriei capitalei nu le mai vrea pe spaţiile verzi.

Motivele sunt destul de simple. Florile se prăpădesc după o vară şi an de an, investiţia este enormă. Mai ales că panseluţa comunitară costa şi de cinci ori mai mult decât preţul ei din piaţă. Şefii capitalei vor să pună în loc plante care să ţină câte cinci, zece ani.

Panseluţa de Capitală. O specie aparte. Uluitor de scumpă. Şi, acum, pe cale de dispariţie în rondurile Bucureştiului.

În raportul Curţii de Conturi se arată că plantele cumpărate pentru amenajări ajungeau să coste şi de 20 de ori mai mult. Furnizorii luau, de exemplu, crizanteme cu 12 lei bucata, dar le vindeau primăriilor cu peste 300 de lei. Şi trandafirii ajungeau să coste în jur de 30 de lei bucata, în loc de 5 lei.

În total, primăriile au cheltuit 600 de milioane de euro din 2007 până în 2014. Astfel, noii şefi ai Bucureştiului au decis că frumuseţea panseluţei costă prea mult şi ţine prea puţin. În locul ei vor să pună plante perene, plante care nu mor la un an după ce-au fost sădite.

Proiectul care interzice plantele anuale a fost votat astăzi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

FOTO CREDIT

Atenție mare! Șampoanele pentru copii sunt otravă! Adevărul toată lumea îl ocolește este scris chiar pe etichetă!... Horoscopul zilei de 27 ianuarie! Nu este o zi favorabilă investiţiilor pentru Lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x