Antena Căutare

Afaceristul argesean Catalin Spataru, dat in consemn la frontiera

Afaceristul argesean Catalin Spataru si liderii grupului infractional acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au fost dati, luni dimineata, in consemn la frontiera.

Pe numele celor trei au fost emise duminica dimineata mandate de aducere, dar in urma perchezitiilor facute de ofiterii de la Crima Organizata si de jandarmi, acestia nu au fost gasiti la domiciliile lor din Strehaia (Mehedinti) si din Pitesti (Arges).


Potrivit sefului Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Mehedinti, Petri Althamer, pozele si datele celor trei au fost distribuite in punctele de trecere a frontierei, conform Mediafax.



El a mai spus ca judecatorii vor decide, luni, daca pe numele celor trei vor fi emise mandate de arestare in lipsa. In cazul in care vor fi emise mandate de arestare si nu se vor prezenta la unitatea de detentie, acestia vor fi dati in urmarire generala.


Alte zeci de persoane din Hunedoara, retinute pentru evaziune fiscala

Zeci de suspecti, printre care si nepotul lui Leo de la Strehaia dar si importanti oameni de afaceri din Hunedoara au fost retinuti in aceasta dimineata de procurorii DIICOT. Cu totii ar fi pacalit statul cu peste 20 de milioane de euro prin evaziune fiscala.

Printre retinuti se afla si Florin Uscatu, fostul finantator al echipei de fotbal Corvinul din Hunedoara, dar si actualul patron, Silvan Toma. Tatal acestuia din urma, fost comisar la Garda Financiara si patron al unui hotel din Herculane a fost lasat in libertate, dar n-are voie sa paraseasca localitatea. Cu totii sunt banuiti ca ar fi facut afaceri cu rromii de la Strehaia.
Prejudiciul adus statului de oamenii de afaceri ar ajunge la 500.000 de euro, sustin procurorii DIICOT.

Mascatii au descins ieri la 30 de adrese, cele mai multe palate tiganesti. Persoanele urmarite sunt suspectate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Liderii gruparii au infiintat 5 societati fantoma in Strehaia. Marfa era plimbata de la una la alta, astfel incat statul sa-i piarda urma.

Procurorii au plecat cu trei seifuri pe care abia au reusit sa le care, mai multe arme, dar si cinci masini de lux.

Cei 21 de suspecti sunt adusi la Tribunalul Mehedinti. Printre ei se afla nepotul lui Leo de la Strehaia, mai multi oameni de afaceri din judetul Hunedoara si din Timisoara dar si contabila unei societatile fantoma si mai multi soferi. Prejudiciul adus statului prin neplata taxelor se ridica la 20 de milioane de euro.

Sursele judiciare sustin ca o parte din suspecti au avut legaturi cu mafia fierului vechi cercetata in dosarul Hidra. In acest dosar, zeci de persoane au fost deja trimise in judecata pentru distrugerea vechii zone industriale a Hunedoarei.

foto: arges24.ro

Avocatul Victor Teodorescu a primit 25 de ani de inchisoare, pentru ca a comandat uciderea sotiei sale... Secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor, George Costin, retinut pentru 24 de ore.A fost demis din functie ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x