Antena Căutare

AN SCOLAR 2013-2014: Prescolarii vor avea catalog cu absente, cei din clasa intai manuale digitale, iar camerele de supraveghere de la Bac vor prinde "urechi"

Scoala incepe pe 16 septembrie cu reguli noi. Si pentru cei mari si pentru cei mici. Celor mici li se vor numara absentele si vor fi evaluati national din doi in doi ani. Cei mari vor fi si ei evaluati, mult mai aspru. Iar cand vor ajunge la bacalaureat, nu trebuie sa se auda nici musca in sala de examen. Camerele de supraveghere vor avea si urechi

Sapte zile au mai ramas pana cand elevii trebuie sa se intoarca la scoala, iar cu totii vor fi intampinati, pe langa dascali, de noi reguli.

La clasa pregatitoare, sefii din Educatie nu stiau cat de mult chiulesc cei mici asa ca au introdus catalogul. La debutul in ciclul primar, elevii nu vor avea parte de manuale. Ministerul Educatiei promite ca in 2014 vor fi gata cele electronice. Si, ca bonus, prichindeii vor avea si varianta digitala a Abecedarului.

La clasele mai mari incep cele mai temute schimbari. Evaluarile nationale. Pana la clasa a 8-a, care va avea o importanta mult mai mare. 75% din nota de admitere de la liceu. Iar mediile din timpul scolii vor conta doar 25. Elevii si mai mari vor simula bacalaureatul si vor avea un program intensiv de meditatii.

In plus, la Bacalaureat, examnul va fi si ascultat, nu doar filmat. Ministrul Educatiei n-a avut timp sa puna la punct un buget pentru microfoane. Dar pana anul viitor, cand se vor sustine probele scrise, aparatura audio se va monta acolo unde se poate.

Securitatea va fi completata de jandarmi sau politisti. Guvernul vrea sa scape de contractele cu firmele de paza. Iar paznicii chiar nu se supara. Elevii nu sunt usor de supravegheat.

Urmareste editia integrala a Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Nu le canta din struna! Proteste indite, cu concerte de muzica intrumentala, in Piata Universitatii!!!... Eutanasierea maidanezilor a scandalizat vedetele la "Acces Direct"! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x