Antena Căutare

Angajatii Arcelor Mittal Galati, trimisi in concediu tehnic pentru doua saptamani

Cel mai mare productor si exportator din Romania, Arcelor Mittal Galati, face din ce in ce mai greu fata crizei. Din cauza lipsei de comenzi, conducerea combinatului nu-si mai permite sa mentina in functiune furnalele.

Mai grav este ca nu mai poate nici sa-si plateasca angajatii. Toti cei aproape zece mii de oameni vor fi trimisi in concediu tehnic, timp de doua saptamani.

In ultimele luni, Turcia, principala piata pentru otelul si tabla produse la Arcelor Mittal, a scazut semnificativ comenzile. Treptat, combinatul a fost nevoit sa reduca productia la cele sase furnale, ca sa nu ramana cu marfa pe stoc.

Cei zece mii de angajati vor fi trimisi pe rand, prin rotatie, in somaj tehnic, timp de 15 zile. Liderii de sindicat sustin ca patronatul are obligatia sa gaseasca noi clienti.

Oamenii sunt nemultumiti de situatie, dar se tem sa nu-si piarda locurile de munca. Asa ca asteapta rabdatori vremuri mai bune.

La primavara incep lucrarile la magistrala 5 de metrou. Abia in 2015 vor fi si statiile functionale!... Ilfov: 23 de retinuti, dupa zeci de perchezitii fulger...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x