Antena Căutare

Bătrânii din Cizmă refoloseau hârtia igienică și o obligau să le spele lenjeria intimă cu mâna! Povestea Elenei, româncă plecată în Italia: „Mâncam o bucată de pâine sub cearșaf, cu lacrimi”

Mai ales după anii 2000, mii de românce au ales să plece în străinătate, în căutarea unui trai mai bun! Cu toate astea, viața unora s-a transformat într-un adevărat calvar, o odisee a suferinței și a umilinței.

Mai ales după anii 2000, mii de românce au ales să plece în străinătate, în căutarea unui trai mai bun! Cu toate astea, viața unora s-a transformat într-un adevărat calvar, o odisee a suferinței și a umilinței.Bătrânii din Cizmă refoloseau hârtia igienică și o obligau să le spele lenjeria intimă cu mâna! Povestea Elenei, româncă plecată în Italia: „Mâncam o bucată de pâine sub cearșaf, cu lacrimi”

Povestea Elenei, o româncă plecată în Italia, este dramatică. „Mâncam o bucată de pâine sub cearșaf, cu lacrimi”, a relatat femeia pentru un site dedicat românilor din diasporă. Potrivit acesteia, bătrânii din Cizmă - angajatorii - refoloseau hârtia igienică și o obligau să le spele lenjeria intimă cu mâna!

Povestea româncei care a fost servitoare la „palat” în Italia arată chinul pe care-l îndură femeile care au luat drumul străinătății, în căutarea unei vieți mai bune. Deși și-a promis să nu se lase umilită, femeia a îngrijit bătrâni care făceau economie la apa caldă și la hârtie igienică, dar și alți pensionari care îi „numărau și îmbucăturile”.

Bătrânii din Cizmă refoloseau hârtia igienică și o obligau să le spele lenjeria intimă cu mâna! Povestea Elenei, româncă plecată în Italia: „Mâncam o bucată de pâine sub cearșaf, cu lacrimi”

„In Italia mi-am început activitatea la Palermo, nu știam să vorbesc italiană, eram plătită cu 500 de euro și aveam un palat de casă de curățat căci lucrăm pentru contesă Ana, care mă chemă <> și nu pe nume. <>avea 3 etaje cu balcoane de jur împrejur, eu trebuia dimineață să șterg praful de pe frunzele plantelor.

Bătrânii din Cizmă refoloseau hârtia igienică și o obligau să le spele lenjeria intimă cu mâna! Povestea Elenei, româncă plecată în Italia: „Mâncam o bucată de pâine sub cearșaf, cu lacrimi”

Trebuia să stau drepți lângă masă când ele mâncau, că să le servesc, trebuia să spăl lenjeria intimă la mână, trebuia să curăț movile întregi de obiecte de argint, că mi se întorceau mațele de la mirosul soluției de curățat. Mâncare puțină, căci acasă la mine trăiam cu cartofi, așa spunea față contesei. Așteptăm seara, ca să iau câte o bucată de pâine de unde o aruncau și să o mănânc sub cearșaf, cu lacrimi”
, a spus Elena, despre primul loc de muncă în Italia.

Italieni care îi numărau îmbucăturile

Elena a povestit și despre cum a ajuns să îngrijească doi bătrâni care făceau economie drastică la apa și la hârtie igienică. „Nu se spăla mult, nu se făcea baie des, nu se mânca multă carne și peste, ci buruiene de pe câmp, pe care le culegea sau le cumpără bătrână. în prima zi de muncă, am găsit în baie pe rezervorul de apă de la wc, 4-5 bucățele de hârtie igienică și bineînțeles le-am aruncat, scandalul a fost mare, de ce le-am aruncat?

Băbuța se ștergea când făcea pipi o data și le mai folosea o dată, atunci i-am propus să le agățăm afară pe frânghie în cârlige, a râs, s-a uitat încrucișat, dar nu a mai făcut gestul”
, a mai completat Elena.

Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat cu o Horă a Unirii! „Hai să dăm mână cu mână/ Cei cu inima română,/ Să-nvârti... Rezultate Loto 25 ianuarie. Rezultatele tragerilor din 25 ianuarie 2018. Numerele câştigătoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x