Antena Căutare

Blocaj in CES: Partea sindicala si-a suspendat activitatea din toate structurile de dialog social

Sedinta Consiliului Economic si Social de marti a fost anulata, intrucat partea sindicala si-a suspendat activitatea din toate structurile de dialog social.

In sedinta de saptamana trecuta, reprezentantii Guvernului, cei ai sindicatelor si cei ai patronatelor nu s-au pus de acord fata de masurile de austeritate anuntate. Reprezentantii Executivului au sustinut textul scrisorii actuale catre FMI, in timp ce patronatele au dat un aviz favorabil cu amendamente, iar sindicatele au respins textul scrisorii.

Sedinta din 17 mai a fost amanata, sindicalistii anuntand ca nu vor mai participa la urmatoarea intalnire. Sindicatele si patronatele cer reformularea scrisorii catre FMI, in asa fel incat aceasta sa contina modificarile propuse de ei.

Cu toate acestea, Memorandumul cu FMI nu figura pe ordinea de zi a sedintei de astazi. Scrisoarea de intentie va ajunge din nou la CES numai daca Guvernul nu decide sa-si asume raspunderea.

Fara apa la robinet in Bucuresti! Vezi zonele afectate!... Sute de pensionari galateni protesteaza in fata Ministerului Muncii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x