Antena Căutare

CALCULATOR PENSII 2018. Iată ce pensie vei avea la bătrâneţe în funcţie de salariul pe care îl iei în mână

CALCULATOR PENSII 2018. Dacă eşti curios să afli câţi bani vei lua la bătrâneţe de la stat, acum este posibil. Tot ce ai de făcut este să introduci salariul pe care îl câştigi acum 

CALCULATOR PENSII 2018. Dacă eşti curios să afli câţi bani vei lua la bătrâneţe de la stat, acum este posibil. Tot ce ai de făcut este să introduci salariul pe care îl câştigi acum

Cuantumul pensiei se determina prin înmulţirea punctajului mediu anual realizat de asigurat în perioada de cotizare cu valoarea unui punct de pensie. Punctajul mediu anual reprezintă media punctajelor realizate în fiecare an.

La rândul lor, acestea se calculează prin însumarea numărului de puncte realizat în fiecare lună din anul repectiv, suma care apoi se împarte la 12.

Punctajul lunar se obţine prin raportarea salariului brut lunar individual, inclusiv sporurile şi adaosurile - sau după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei individuale de asigurări sociale - la salariul mediu brut lunar din luna respectivă, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Prin urmare, punctajul final poate fi cunoscut abia la finele perioadei de contribuţie. La rândul său, valoarea punctului de pensie se modifica de la an la an.

1. Un lucrător român cu diploma de bacalaureat care se pensionează astăzi, după ce a încasat toată viaţa salariul minim în plata în România şi a cotizat peste 46 ani la fondul de pensii încasează o pensie de doar 658 lei pe lună.

2. O persoană cu venitul mediu brut pe economie, adică 3.133 lei, care ar mai contribui la Pilonul ÎI de pensii încă 30 de ani ar beneficia de o pensie de aproape 1.350 lei/lună.

PENTRU A CALCULA EXACT SUMA PE CARE O VEI PRIMI LA BĂTRÂNEŢE DE LA STAT VEZI AICI!

Cum va fi VREMEA în următoarele TREI LUNI. În februarie și martie va fi mai cald decât de obisei, pentru ca în aprilie, ... După meciurile pe care Simona Halep le-a jucat la Australian Open, românii au asaltat-o cu cele mai frumoase mesaje...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x