Antena Căutare

Calendar catolic 2018. Când pică Paștele catolic anul acesta

Calendar catolic 2018. Daca in 2017, data la care s-a sarbatorit Paștele Catolic a coincis cu cea a Paștelui Ortodox, anul acesta vor exista schimbari.

Calendar catolic 2018. Dacă în 2017, data la care s-a sărbătorit Paștele Catolic a coincis cu cea a Paștelui Ortodox, anul acesta vor exista schimbări.

Potrivit calendarului catolic 2018, creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii pe 1 aprilie, cu o săptămână înainte de Paștele ortodox.

Calcularea datei la care creștinii sărbătoresc Paștele ține două fenomene naturale, unul cu dată fixă – echinocțiul de primăvară, iar altul cu data schimbătoare – luna plină. Aceasta din urmă face ca data Paștelui să varieze în fiecare an.

Utilizarea a două calendare diferite explică decalajul acestei sărbători la catolici și ortodocși. Astfel că, Biserica Catolică se raportează la echinocțiul de primăvară după calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă calculează același eveniment astronomic după calendarul iulian, pe stil vechi.

Mersul trenurilor. Sondaj. Care este cea mai avantajoasă ofertă pentru călătoria cu trenul în weekenduri... Cum a ajuns un bebeluș de trei săptămâni în groapa de gunoi! Răspunsul mamei te va face să plângi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x