Antena Căutare

Canicula pana miercuri, dupa care urmeaza ploi si vijelii

Meteorologii au emis o atentionare Cod Galben de canicula, valabila pana miercuri dupa-amiaza pentru toate regiunile tarii, caracterizata prin vreme caniculara si maxime de temperatura ce vor depasi 35 de grade. De miercuri seara, instabilitatea atmosferica se va accentua incepand din vestul tarii si va cuprinde treptat toate regiunile.

"Vremea va fi calduroasa, caniculara in regiunile sudice si sud-estice, iar indicele confortului termic temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80. Maximele temperaturii aerului vor atinge si izolat depasi 35 de grade"


De asemenea, pana luni, la ora 18:00 este in vigoare atentionarea cod galben de instabilitate atmosferica, precum si de disconfort termic generat de canicula, valabila in toata tara si transmisa vineri.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE ZILE:

LUNI (18 iulie)
Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara in orele amiezei in sud si sud-est, unde si indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in centrul, nord-estul tarii si la munte unde local vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat, dupa-amiaza.Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 26 si 36 de grade, iar cele minime intre 14 si 24 de grade, usor mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

MARTI (19 iulie)
Vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza indeosebi in vestul, sudul si estul teritoriului unde si indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80. Cerul va fi mai mult senin, cu innorari temporare in zona de munte unde izolat dupa-amiaza vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 30 si 37 de grade, iar cele minime intre 15 si 25 de grade, usor mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

MIERCURI (20 iulie)
In regiunile din vestul, centrul si nordul tarii vremea va deveni treptat instabila. Pe arii extinse vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot avea aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului vremea se mentine calduroasa, local caniculara dupa-amiaza cand si indicele de confort termic temperatura-umezeala va atinge si depasi usor pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu innorari in a doua parte a intervalului, cand manifestari ale instabilitatii atmosferice se vor semnala pe arii mai restranse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 28 si 37 de grade, iar cele minime intre 13 si 23 de grade, usor mai ridicate pe litoral.

JOI (21 iulie)
Vremea va fi in general instabila, si se va raci in toate regiunile. Vor fi innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii extinse in centrul si estul tarii si pe arii mai restranse in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 32 de grade, iar cele minime intre 10 si 20 de grade.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA PE ZONE IN TARA!


VIDEO! Revolutionarii, la Guvern pentru a-i cere lui Boc sa nu li se retraga drepturile financiare... VIDEO! Sase tineri din Bacau, retinuti pentru cultivare si comercializare de cannabis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x