Antena Căutare

Carantina pe 30 km: Ursul ucigas din Dambovita era turbat

Ursul impuscat, sambata seara, in localitatea Pietrosita, era turbat, arata primele rezultate ale autopsiei, a anuntat seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dambovita, Sandu Tolea, care a sustinut ca animalul este cel care cu o zi in urma a atacat trei oameni. Autoritatile au instituit o zona de siguranta de 10 kilometri si carantina pe o raza de 30 de kilometri.

"Nu exista nicio indoiala ca ursul este cel care a atacat si avem confirmarea ca avea rabie. Faptul ca a atacat ziua, si acolo unde lucrau oameni, arata ca avea un comportament agresiv", a declarat seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dambovita, informeaza Mediafax. Conform sursei citate, in zona in care au avut loc incidentele au mai fost cazuri de rabie, stabilindu-se, astfel, impreuna cu specialistii, ca aceasta este o "zona rabigena".
In aceste conditii, ca prima masura a fost stabilita carantina, fiind instituita o zona de supraveghere pe o portiune de 10 kilometri si o zona de protectie pe o portiune de 30 de kilometri.

Seful DSVSA Dambovita a mai spus ca in perioada urmatoare se va verifica daca exista animale muscate de acest urs sau daca au un comportament agresiv. Intrebat daca urmele gasite in zonele in care ursul a atacat corespund cu labele acestuia, Tolea a spus ca acest lucru va fi stabilit de catre criminalisti, insa incidiciile de pana acum sunt ca acestea corespund.

De asemenea, Sandu Tolea a mai anuntat ca, in urma incidentelor de sambata, a fost instituita o celula de criza, iar DSVSA va incepe vaccinarea vulpilor, pentru ca acestea sunt prima sursa a rabiei.

Un batran de 71 de ani a murit, iar o femeie in varsta de 55 de ani a fost ranita, dupa ce au fost atacati de un urs. Femeia, care este ruda a ministrului Rovana Plumb, a suferit multiple plagi pe fata, la gat, la picioare si la coapse, dar "este intr-o stare generala buna", afirmau medicii Spitalului Judetean de Urgenta din Targoviste, unde a fost internata aceasta. In cursul serii, femeia a fost transferata, cu o ambulanta, de la spitalul din Targoviste la Spitalul de Arsi din Bucuresti. Incidentele au avut loc sambata, intr-un interval de aproximativ sase ore, in judetul Dambovita, in satul Dealu Frumos, comuna Pietrosita, respectiv in satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele doua localitati fiind invecinate.

De asemenea, animalul a atacat si un barbat din Buciumeni care vindea fructe pe marginea drumului, langa masina. Acesta a suferit leziuni pe spate si la fata.

Ursul impuscat de autoritati nu este cel care a atacat trei persoane in Dambovita... IMAGINI SOCANTE! Vaci otravite din razbunare in Constanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x