Antena Căutare

Ce sfinți sărbătorim, astăzi, patru martie? "Leul, ajuns la mormântul starețului, s-a așezat deasupra și acolo a murit"

Sfântul Cuvios Gherasim de la Iordan este pomenit în calendarul creștin ortodox la 4 martie. Tot astăzi sunt pomeniți Sfinții Mucenici Pavel și Iuliana, frați, care au pătimit în timpul împăratului Aurelian (270-275).

Sfântul Cuvios Gherasim de la Iordan este pomenit în calendarul creștin ortodox la 4 martie. Tot astăzi sunt pomeniți Sfinții Mucenici Pavel și Iuliana, frați, care au pătimit în timpul împăratului Aurelian (270-275).

Datorită blândeții sale, Sfântul Cuvios Gherasim era ascultat și de animalele sălbatice. Un leu, pe care l-a îngrijit și l-a vindecat, scoțându-i un ghimpe din picior, îl asculta și-l însoțea întotdeauna.

După ce a plecat Sfântul Gherasim la Domnul, leul, care nu se afla atunci în lavră, a fost dus de ceilalți monahi la mormântul starețului, pentru că acesta răcnea cumplit în timp ce-l căuta prin mănăstire pe stăpânul său. Leul, ajuns la mormânt, s-a așezat deasupra și acolo a murit.

Însă aceasta s-a făcut nu pentru că leul a avut suflet cuvântător, ci Dumnezeu a voit să preamărească pe cel ce L-a preamărit pe El, adică pe Sfântul Cuviosul Gherasim, nu numai în viață, ci și după moarte. Dar și pentru a arăta câtă ascultare aveau fiarele către Adam în Rai.

Tot astăzi sunt pomeniți Sfinții Mucenici Pavel și Iuliana, frați, care au pătimit în timpul împăratului Aurelian (270-275). Când împăratul a trecut prin orașul Ptolemaida din Fenicia (Liban), Pavel s-a însemnat cu Sfânta Cruce pe frunte. Văzându-l, împăratul l-a supus la chinuri.

Pentru faptul că Iuliana i-a luat apărarea fratelui ei, a suferit alături de Pavel. Datorită credinței celor doi frați, împreună cu ei au suferit moarte martirică și ostașii Codrat, Acachie și Stratonic (sursa: vol. "Viețile Sfinților").

Veste minunată pentru iubitorii muzicii rock! S-a deschis prima școală de rock, la Tîrgu Mureş. Oricine se poate înscrie... Cât de pregătită este România pentru marele cutremur? Raed Arafat: "Primul factor important este omul de rând"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x