Antena Căutare

Cei trei copii din Dambovita care traiau in custi din lemn risca sa ajunga in plasament

Cei trei copii din Dambovita care au dormit, au mancat si s-au jucat pana de curand in custi din lemn risca sa ajunga in plasament. Protectia Copilului s-a autosesizat. Parintii ameninta ca se omoara daca cineva le ia copiii. Mai ales ca au primit deja ajutor de la oameni cu suflet, care le-au adus copiilor haine, imbracaminte si rechizite. Autoritatile cred ca misiunea lor s-a incheiat.

Imaginea copilului de nici 4 ani care doarme, mananca si se joaca intr-o cusca de lemn a facut inconjurul tarii, odata cu imaginile difuzate, in exclusivitate, la Observator. Alaturi de el, alte doua suflete isi traiesc saracia intre stinghii de lemn.

Directia pentru Protectia Copilului s-a autosesizat si a cerut instantei inceperea procedurilor pentru trecerea copiilor in plasament.

“Spun ca nu sunt intretinuti bine, nu sunt imbracati, nu sunt mancati, ca nu le dam educatie”, explica tatal indurerat, motivele pentru care copiii sai ar putea fi dati in grija altor familii.

Insa la zece zile de cand reporterii Observator au trecut pragul casei saracacioase din Ionesti, copiii au primit haine, alimente si jucarii din partea unor oameni cu suflet. Dorm pe saltele noi, acoperiti cu paturi groase. Iar unul dintre ei s-a intors la gradinita. Iar leaganul din cusca a fost uitat pentru jucarii de plus. In fata lacrimilor acestor parinti, chiar si inspectorii de la protectia copilului fac un pas inapoi.

“Sunt iubiti de parinti, ii iubesc asa cum stiu ei:, recunoaste Cristina Bucur, director Protectia Copilului Dambovita. In cele din urma, s-a stabilit ca familiei I se va da o sansa si ca va fi monitorizata o perioada de timp pentru a vedea cum decurg lucrurile.

Cu mai mult ajutor din partea autoritatilor, familia ar putea fi salvata. Numai ca primaria crede ca misiunea ei s-a incheiat.

“Nu am avut niciun ajutor din partea Primariei!”, povesteste tatal copiilor. I-au ajutat altii. O fundatie din Germania si Crucea Rosie, care au adus zambetul pe chipurile triste ale copiilor.

Harta preturilor la carburanti: Cea mai ieftina benzina se vinde in Constanta si in Afumati... Medicii, prea speriati ca sa mai ia spaga dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Rutier...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x