Antena Căutare

CFR anunță grevă pe 15 septembrie. Anunț important pentru cei care plănuiesc o călătorie cu trenul. În ce interval nu va circula

Românii care plănuiau să călătorească la sfârşitul săptămânii cu trenul trebuie să ştie că angajaţii CFR au anunţat că vor intra în grevă de avertisment.

Angajaţii CFR se pregătesc de grevă peste câteva zile
Angajaţii CFR se pregătesc de grevă peste câteva zile | Profimedia

Angajaţii CFR intră în grevă de avertisment, vineri, circulaţia trenurilor urmând a fi oprită între orele 07.00 şi 09.00.

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane organizează, pe 15 septembrie, o grevă de avertisment, cu scopul de a atrage atenţia asupra lipsurilor cu care se confruntă. Printre cererile sindicaliştilor se numără creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru din gări şi depouri pentru inginerii şi lucrătorii feroviari.

Angajaţii CFR, în grevă pe 15 septembrie

Având în vedere solicitările formulate de Revizoratul General de Siguranța Circulației din CNCF CFR SA către Revizoratele Regionale de Siguranța Circulației ale SRCF 1-8 prin care se cere, până luni la ora 14:00, șefilor de subunități să "chestioneze" angajații cu privire la participarea la greva de avertisment din data de 15 septembrie 2023, inclusiv telefonic pentru cei ce nu sunt la serviciu, în numele unor așa zise "situații", informăm public că orice astfel de acțiune se va solda cu formularea de plângeri penale la adresa tuturor celor care nu înțeleg că în România comunismul nu mai există! Greva este un drept consființit prin Constituție , au transmis sindicalişii prin intermediul reţelelor de socializare.

Motivele declanșării protestului

Potrivit observatornews.ro, Federația sindicală condusă de Grigore Mare a detaliat motivele pentru care a decis să organizeze greva de avertisment din data de 15 septembrie:
- Lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul în curs, ceea ce conduce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar.
- Lipsa finanţării strategice şi coerente a căii ferate.
- Lipsa de investiţii în material rulant de calitate, modern
- Lipsa salariilor corecte la calea ferată, salarii motivante care să permită înlocuirea unor generaţii de ceferişti.
- Probleme din ce în ce mai multe şi nerezolvate care au legătură cu Statutul personalului feroviar

"Nu există un plan de investiţii solid în ceea ce priveşte înlocuirea completă a parcului de locomotive şi vagoane cu care lucrează astăzi CFR Călători. Românii, cu greu se vor întoarce în vagoane, în astfel de condiţii. Politicienii aflaţi în fruntea Ministerului Transporturilor ar trebuie să ştie că excepţiile întăresc întotdeauna regula, motiv pentru care o simplă fotografie lângă un vagon de călători recondiţionat, nu rezolvă problema. Se aminteşte din ce în ce mai rar că în astfel de condiţii de salarizare, dar mai ales având în vedere relaţia greşită care se construieşte între management şi lucrătorii feroviari, companiile de stat de la calea ferată, unităţi strategice pentru economia româneasca, vor rămâne fără angajaţi".

"Trebuie doar să mai amintim despre condiţiile de muncă din gări, depouri, revizii de vagoane, linii sau instalaţii, fie vara sau iarna, la temperaturi imposibile. Este important să mai precizăm că multe, prea multe din exigenţele siguranţei circulaţiei feroviare cu care sunt operate transporturile pe calea ferată se rezolvă doar datorită priceperii şi improvizaţiilor inginerilor şi lucrătorilor feroviari", au transmis sindicaliştii.

(P) Iată de ce trebuie montate camere de supraveghere într-o maternitate... Rezultate Loto 14 septembrie 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x