Antena Căutare

Circulația metrourilor a fost oprită în urma unui protest spontan. Sindicaliștii au coborât pe șine

Circulația metrourilor este blocată, vineri dimineața, după un protest spontan al sindicaliștilor. Călătorii au găsit lacătul pus la gurile de metrou și anunțul: „Grevă spontană, ne cerem scuze pentru disconfortul creat”.

Circulația metrourilor a fost oprită în urma unui protest spontan. Sindicaliștii au coborât pe șine
Circulația metrourilor este blocată, vineri dimineața | Shutterstock & Facebook

Sindicaliștii Metrorex au coborât în tunelul de rulare a garniturilor de metrou, ceea ce a făcut imposibilă punerea în circulație a acestora. Liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune, iar sindicaliștii care au o listă de revendicări, nu acceptă nicio formă de dialog.

„În dimineaţa zilei de 26 martie, reprezentanţi ai sindicatului USLM au organizat un protest spontan în staţia Piaţa Unirii. Aceştia au coborât în tunel, pe calea de rulare,şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex”, a anunțat Metrorex, într-un comunicat.

Protest spontan la metrou. Ce explicații oferă Metrorex

„Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”, semnalează reprezentanţii Metrorex într-un comunicat.

Metrorex a explicat că trenurile nu au putut fi puse în circulație.

Citește și: Cartelele de metrou s-ar putea scumpi. Anunțul făcut de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

„Din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se află pe calea de rulare, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri”, precizează Metrorex.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Metrorex își cere scuze

„Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni. De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, mai precizează reprezentanţii Metrorex.

Protestul vine la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale, care aparțin firmei sindicatului.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a afirmat recent că deşi contractul este expirat din 2018, firma sindicatului ocupă, în continuare, abuziv aceste spaţii şi le subînchiriază către terţi, deşi statutul Metrorex interzice subînchirierea lor, relata ministrul Transporturilor, care amintea că acest contract face obiectul unui proces, iar managementul are misiune să urgenteze procedurile cu toate mijloacele legale pentru ca firma sindicatului să dispară din spaţiile comerciale, potrivit news.ro.

Conform raportului Corpului de Control toate spaţiile comerciale construite după 2010 nu au aviz de la ISU, iar unele îngreunează accesul la hidranţi, în timp ce altele aglomerează căile de evacuare în posibile situații de urgenţă.

”Nici măcar nu e prima dată când se constată aceste deficienţe, dar ele nu au fost remediate”, preciza Cătălin Drulă.

Rezultate Loto 25 martie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Ce restricții intră în vigoare în Capitală, în funcție de incidența de infectare. Lista noilor măsuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x