Antena Căutare

Clasa zero şi afacerea vizelor de flotant! De astăzi, a început oficial goana după şcolile bune

De ziua lor, mamele au stat chiar şi 24 de ore la coadă, în faţa şcolilor, ca să-şi înscrie copilul în clasa pregătitoare. De astăzi, a început oficial goana după şcolile bune. Pentru unii, a devenit o afacere.

De ziua lor, mamele au stat chiar şi 24 de ore la coadă, în faţa şcolilor, ca să-şi înscrie copilul în clasa pregătitoare. De astăzi, a început oficial goana după şcolile bune. Pentru unii, a devenit o afacere. Vând pe sute de lei sau sute de euro o viză de flotant, care le permite părinţilor să aleagă şcolile favorite. Altele decât cele aflate în apropierea casei lor.​

Un intermediar este gata să ne primească "în acte" în casa lui, în schimbul a 700 de lei. Ştie că "vânzarea" adresei este o afacere, când părinţii caută şcoli bune pentru copiii lor. Cum înscrierea în clasa pregătitoare se face exclusiv după domiciliu, care trebuie să fie obligatoriu în vecinătatea şcolii, familiile sunt dispuse să se mute "pe hârtie" la rude, prieteni sau chiar la necunoscuţi, cumpărând o viză de flotant. Intermediarul care ne-a oferit un preţ face bani cu apartamentul mamei lui.

Efectul afacerii care a înflorit în România se vede în şcoli. În 2015, de exemplu, aproape jumătate din clasele pregătitoare din Bucureşti au avut peste 30 de elevi. Supraaglomerarea duce la probleme de atenţie şi de interacţiune pentru copiii care abia au terminat grădiniţa.

Sursă: Observator.tv

E oficial! Alimentele de pe rafturile magazinelor autohtone sunt diferite faţă de cele din Occident... ANCHETĂ după ce Alexandra Stan s-a plâns pe Facebook de condițiile oribile în care este internat tatăl ei, la Spitalul J...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x