Antena Căutare

COLECTIV - UN AN. 30 octombrie - ziua în care vine moartea! Ciudatele coincidențe ale unei date blestemate!

În penultima zi a lunii octombrie a anului 2015, milioane de români priveau împietriți cum zeci de semeni de-ai lor, aflați într-un club din Capitală, erau curpinși de flăcări într-una dintre cele mai cumplite tragedii petrecute pe meleagurile noastre

În penultima zi a lunii octombrie a anului 2015, milioane de români priveau împietriți cum zeci de semeni de-ai lor, aflați într-un club din Capitală, erau curpinși de flăcări într-una dintre cele mai cumplite tragedii petrecute pe meleagurile noastre.

Priviri disperate, trupuri înfășurate în folii de aluminiu, sirene de ambulanțe și pompieri care se contopesc și crează un iureș imposibil de suportat și din fața televizoarelor de acasă, haos și șoc.

Imaginile deznădejdii, care ne macină și acum, la un an de consumarea dramei, nu au fost sigurele pe care omenirea le-a văzut într-o zi de 30 octombrie. De-a lungul timpului, această zi blestemată a fost o bornă neagră pentru alte tragedii asemănătoare.

30 OCTOMBRIE 1972 - CHICAGO, ILLINOIS (SUA)

În fiecare zi lucrătoare, trenurile din Chicago „înghit” peste 200.000 de navetiști. În dimineața zilei de 30 octombrie totul părea la fel de anost ca de fiecare dată. Oamenii se îmbarcau sau coborau în fiecare stație. În vagoanele trenului 720 se mai aflau câteva sute de persoane, care așteptau cu nerăbdare să ajungă la job, iar dintr-o dată liniștea mormântală este spartă de un zgomot teribil urmat de un urlet general. Pasagerii sunt zguduiți de o lovitură neobișnuită. Un impact colosal se produce într-o zona Metra Electric, iar cei care se află în apropiere privesc neputincioși și traumatizați momentul. Trenul 720 a izbit violent trenul 416, iar de-aici începe tragedia. Cele două fiare de oțel ies de pe șine. Oamenii sunt loviți, răniți, omorâți. Personalul medical al spitalului Mercy aflat la mai puțin de 200 de metri de calea ferată iese și se îndreaptă spre locul dramei. Răniții sunt cărați în brațe, iar cei care par lipsiți de viață sunt resuscitați acolo unde sunt găsiți. Ajung echipele de descarcerare, pompierii, e o nebunie greu de descris, iar mirosul morții se împrăștie rapid. Oră după oră, autoritățile locale prezintă bilanțul dramei. Parcă nu se mai termină, însă așa cum se întâmplă în asemenea situații, minutele par ore pentru toți cei implicați.

Ziarul „Chicago Tribune”, care a anunțat un bilanț greșit al victimelor

La orele prânzului se știe exact ce s-a întâmplat. O eroare de comunicare și o mică defecțiune tehnică au omorât 45 de oameni și au rănit grav alți 332, 30 octombrie devenind una dintre cele mai negre zile din istoria orașului Chicago și a statului Illinois.

30 OCTOMBRIE 2013 - MAHABUBNAGAR (INDIA)

E ora 5.00 dimineața în India. Undeva, pe una dintre miile de străzi ale țării, un autobuz de navetiști se îndreaptă spre Hyderabad, locul în care cei 48 de oameni trebuie să ajungă după o zi de mucă istovitoare. Cei mai mulți dintre ei dorm profund, cufundați în canapelele mijlocului de transport care trebuia să-i ducă la destinație. Nimănui nu-i trece prin cap că în câteva minute urma să se petreacă unul dintre cele mai cumplite accidente din istoria modernă a Indiei.

Una dintre puținele fotografii surprinse chiar în timpul incendiului

Șoferul autobuzului care conducea de ore bune (29 ctombrie ora 23.30), iar undeva în zona Mahabubnagar nu sesizează un canal de scurgere rămas fără capac pe care-l lovește, iar din lovitură rezervorul autobuzului și o scânteie venită de niciunde produce o explozie șocantă. Liniștea dimineții este sfărâmată de urletele celor care rămân în viață. O torță uriașă arde fără încetare, iar cei prinși între fiare urlă de durere și încearcă să-și salveze viețile, dar puțini reușesc să părăsească autobuzul groazei, iar flăcările îi mistuie nemilos.

Intervenția pompierilor, la câteva zeci de minute de la producerea accidentului, nu poate limita bilanțul tragediei: 45 de morți și amintirea unei tragedii care le va bântui pe rudele celor trecuți în neființă.

Fotografie realizată imediat după stingerea incendiului

Sursa:wikipedia.org

Colectiv - UN AN. 30 octombrie 2015. Carnea ardea, lacrimile erau sângerii. 23:30: "BREAKING NEWS! Explozie într-un... Colectiv, un an. Exclusiv! Ultimele secvenţe pe care le-a înregistrat camera lui cu Andrei Găluţ, solistul trupei Goodby...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x