Antena Căutare

„Covid? O tâmpenie! Nu există! I-au plătit pe toți!” - Coronascepticii, tot mai mulți în România. Un medic explică fenomenul periculos

Persoanele care neagă existenţa coronavirusului sunt peste tot, deşi România a înregistrat sâmbătă un record negativ în ce priveşte numărul cazurilor noi de COVID, respectiv aproape 700. 

Vedem, dar nu credem. Refuzăm să ne conformăm. Susținem cu vehemență teorii conspiraționiste, unele aberante. Medicul Cristan Andrei a explicat fenomenul.

„Cei care propagă ideea conspiraţiei sunt duplicitari. Ei îi spun soacrei, care se uită şi se închină, îi spun copilului care stă cu gura căscată sau vorbesc cu prietenii la un pahar, dar doctorului, nu prea. (...).

Mintea omului este disociată, cam ca atunci când mergi în Germania şi nu arunci hârtii pe jos, dar în România, scuipi pe jos”, a explicat psihologul Cristian Andrei, duminică, la emisiunea De-a viaţa ascunselea, de la Antena 3.

Viața românilor nu va mai fi niciodată la fel. Carmen Harra, previziune terifiantă pentru viitor: „Va fi o experiență catastrofală”

Potrivit medicului, în cazul celor care cred și propagă teorii conspiraționiste apare „negarea, un fenomen foarte răspândit”.

Pentru a ilustra mai bine fenomenul, Cristian Andrei a dat exemplul unui copil mic care este singur și care se întâlnește cu un câine care începe să-l latre. Speriat, cel mic închide ochii, sperând că dulăul nu va mai fi acolo.

Alertă în Europa! Țara în care a apărut deja al doilea val de coronavirus: Sute de mii de oameni, în carantină! Au avut 770 de cazuri în 24 de ore. România, 698!

În ce-i priveşte pe adulţi, la ei negarea este un pericol care îi copleşeşte şi nu mai au mecanisme de apărare.

„Aşa că te faci că nu există. E mai simplu aşa, mai la îndemână”, explică medicul Cristian Andrei psihologia adulţilor.

Cum a reușit un român să fure mai mult de 722 de milioane de dolari! „Vom construi această afacere pe spatele unor idioţ... Românii au primit interzis în Ungaria! Cine nu va mai putea intra deloc în țara vecină! Restricții drastice impuse la gr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x