Antena Căutare

Cum va fi vremea in weekend? Avertizare ANM de zapada, pana duminica

Administratia Nationala de Meteorologie va emite, vineri dupa-amiaza, o atentionare cod galben de precipitatii pentru intervalul sambata ora 18.00 - duminica ora 21.00, a anuntat directorul ANM, Ion Sandu, potrivit Antena 3

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Vineri noapte (7/8 decembrie)
In tara, vremea va fi rece, geroasa local in nord si centru. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre -13 si -3 grade Celsius, mai scazute in depresiuni pana in jur de -20 de grade. Cerul va fi temporar noros si izolat va ninge slab in zona montana. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat.

In Bucuresti, cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima, mai scazuta decat in mod normal in prima decada a lunii decembrie, se va situa in jurul valorii de -4 grade.

Sambata (8 decembrie)
In tara, vremea va fi rece, izolat geroasa in primele ore in nord si centru. Innorarile se vor accentua treptat si, mai ales in a doua parte a zilei si in cursul noptii, vor fi precipitatii sub forma de ninsoare in zona de munte, in Banat, Crisana, Maramures si in jumatatea de nord a Moldovei si mixte in Transilvania si in Oltenia. In zona montana si in Banat cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 50 l/mp. In restul teritoriului, pe arii restranse vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie si vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari in sudul si sud-estul tarii, dar mai ales la munte si in sudul Banatului, unde va viscoli temporar ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -5 si 5 grade, iar cele minime intre -6 si 4 grade, mai scazute in depresiuni, dar si usor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica va fi in scadere cu deosebire in regiunile vestice.

In Bucuresti, vremea se va mentine rece. Cerul se va innora, iar noaptea vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie. Vantul se va intensifica. Temperatura maxima va fi de 4-5 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 3 grade. Presiunea atmosferica va fi in scadere.

Duminica (9 decembrie)
In tara, vremea va fi in general inchisa. In cursul zilei vor fi precipitatii sub forma de ninsoare in zona de munte, in Banat, Crisana, Maramures si in jumatatea de nord a Moldovei, mixte in Transilvania si Oltenia si sub forma de ploaie in rest. Noaptea, aria precipitatiilor se va restrange si va ninge in Moldova, in Muntenia vor fi precipitatii mixte, iar in Dobrogea vor predomina ploile. In zona montana si in Moldova, cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp. Indeosebi in prima parte a zilei vor mai fi intensificari ale vantului, cu precadere in Banat, Crisana si la munte, unde va viscoli temporar ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 7 grade, mai ridicate in sud-est, iar cele minime, in general, intre -6 si 6 grade.Presiunea atmosferica va fi in crestere in regiunile vestice, iar in celelalte regiuni va continua sa scada.

In Bucuresti, vremea va fi inchisa si temporar vor fi precipitatii sub forma de ploaie ziua si mixte in cursul noptii. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in cursul zilei. Temperatura maxima va fi de 5-6 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 0 grade. Presiunea atmosferica va continua sa scada.

Sursa: Antena 3

Minus 22 de grade Celsius la Joseni, cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna... Valeriu Tabara a intrat cu masina intr-un pod si s-a accidentat grav...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x