Antena Căutare

Despre Catedrala Neamului: s-a marit numarul de muncitori, echipele s-au impartit pe zone, iar simbolul cladirii va fi "Forma zidita a Cuvantului"

Milioane de euro inghitite pana acum, tone de nisip, ciment, fier, beton, caramizi, au intrat in constructia care va deveni, la finalizare, simbolul ortodoxiei din Romania

Catedrala Mantuirii Neamului a fost proiectul ambitios, care a devenit in timp o "cortina sfintita" in spatele careia se aflau sume de bani uriase. Cu siguranta, Catedrala nu se va asemana deloc cu Ieslea din Betleem in care a fost nascut Mantuitorul, ci va fi un lacas de cult in care luxul le va permite enoriasilor rugaciuni confortabile.

Pe site-ul Catedralei Mantuirii Neamului, se da raportul lucrarilor. Pe santier, cuvintele "criza economica, reduceri salariale, taxe marite" nu se aud. Aici, numarul muncitorilor a fost suplimentat, iar echipele au fost marite. In prezent, subsolul 1 al constructiei este aproape de finalizare si s-a inceput deja montarea esafodajului si cofrarea grinzilor salii polivalente, iar in zona perimetrala a acesteia se lucreaza la doua placi intermediare si la foaier.

"Se monteaza armatura complexa a diferitelor elemente verticale: stalpi, coloane, pereti perimetrali, diafragme si pereti structurali. La acest proces se foloseste in principal armatura flexibila BST 500, bare de otel tensionat de diferite dimensiuni, dar si armatura rigida tip BAR. Armatura combinata, folosita la toate elementele subsolurilor, asigura rezistenta acestora. Dupa armare urmeaza cofrarea, care se face cu cofrag din lemn si cu elemente modulare de cofrare care se pot refolosi, urmand apoi betonarea. La nivelul subsolului 1, lucrari importante s-au desfasurat in zona foaierului salii polivalente, unde s-au turnat arcele si alte elemente verticale. Lucrarile inainteaza intr-un ritm bun, s-a marit numarul de muncitori, echipele s-au impartit pe zone, asigurandu-se in acelasi timp verificarile armaturii, cofrarile si turnarea in continuare a betonului. Ne indreptam intr-un ritm cat se poate de rapid spre zona altarului pentru inchiderea armarii, cofrarii si betonarii la placa cota 0. Placile intermediare sunt placile de pe holuri din jurul salii polivalente care fac accesul in zonele anexe si in exteriorul edificiului“, a spus inginerul Ion Ion, responsabil cu controlul calitatii.

Sursa: Antena 3

Foto: intact Images


Patru tineri nerabdatori sa-si petreaca noaptea in oras s-au oprit intr-un garaj cu masina... Cristian Cioaca ramane in arest, dupa ce a cerut, din nou, sa fie cercetat in libertate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x