Antena Căutare

Detinutii, tratati mai bine decat bolnavii! Spitalele nu mai au bani pentru mancare

Miile de pacienti care zi de zi se trateaza in spitalele din tara fac foamea. De mai bine de patru ani, tariful pentru hrana zilnica a unui pacient nu a mai fost modificat, desi alimentele s-au scumpit de doua-trei ori pe an. Culmea, in comparatie cu spitalele, in penitenciare si aresturile de politie, oamenii de dupa gratii mananca mai mult si mai bine.

Spitalul de Pediatrie din Iasi este cea mai mare unitate sanitara pentru copii din Moldova. Hrana pentru cei mici este asigurata din bugetul spitalului si costa intre 7,8 lei si 14 lei, in functie de afectiunile de care sufera.

Tarifele au ramas aceleasi de ani de zile. Asta in coditiile in care pretul unui kilogram de cartofi sau de carne a crescut simtitor in ultimii ani.

La Spitalul Judetean de Urgenta din Piatra Neamt, bolnavii n-ar putea invinge boala, ba chiar s-ar imbolnavi si mai tare daca nu ar primi mancare de acasa.

Si spitalele din Brasov se confrunta cu aceeasi situatie.

Desi Ministerul Sanatatii anunta inca de la inceputul verii ca vrea sa majoreze alocatiile de hrana pentru spitale, situatia a ramas si acum neschimbata.

Sursa: Antena3

Gara de Nord: Un sinucigas a ales viata in ultima clipa!... Patru aspecte la care ANAF mai are mult de lucrat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x