Antena Căutare

Dr. Oz te linisteste: desi e incurabila, pielea de gaina se poate trata

In cadrul emisiunii Dr. Oz Show, de pe Euforia TV, chirurgul cardiolog Mehmet Oz ofera sfaturi pentru o viata sanatoasa si raspunde pe intelesul tuturor intrebarilor de ordin medical. Unul din cazurile prezentate in emisiunea acestuia este cel al unei femei care sufera de o boala raspandita, dar totusi incurabila: “pielea gainii”.

Dr. Oz Show
Faptul ca Dr. Oz este un renumit chirurg cardiolog, care le vorbeste oamenilor cat mai simplu despre cele mai importante probleme de sanatate care ii preocupa, a facut din emisiunea acestuia un real success.

In cadrul emisiunii difuzata in Romania de Euforia TV, Dr. Oz roaga publicul din platou sa adreseze intrebari medicale, fara a le fie rusine sau teama.

Astfel este prezentat cazul lui Marion, o femeie de 39 de ani care sufera de keratoza pilara, asemanata cu "pielea gainii". Ea recunoaste ca punctele rosii de pe brate nu au deranjat-o, pana in momentul in care fiica ei a incercat sa le uneasca, asemenea unui joc.

Dupa o vizita la medical dermatolog, aceasta a aflat ca sufera de o afectiune destul de raspandita, dar pentru care nu exista un tratament curabil, ci doar metode de a tine boala sub control.

Dr. Oz recomanda celor care sufera de aceasta afectiune sa isi mentina pielea hidratata, aerul din casa sa fie umed, mai ales pe vreme uscata,si sa foloseasca creme si lotiuni cu aspirina sau acid lactic.

Pentru cazurile grave, Dr. Oz recomanda cremele pe baza de steroizi, dar atentioneaza ca acestea nu ar trebui sa fie folosite foarte des.

Cazul prezentat in emisiunea Dr. Oz Show: AICI.

Ce este keratoza pilara?
Este o boala a pielii cauzata de producerea in exces a keratinei, o proteina naturala a epidermei. Keratoza pilara consta in aparitia unor umflaturi pe piele, mici si rugoase, caracterizate ca si "piele de gaina" si este incurabila, dar poate fi controlata prin tratament continuu.

Conform unui studiu la nivel international, keratoza pilara afecteaza 40% dintre adulti si aproximativ 50-80% dintre adolescenti si este intalnita mai des in cazul femeilor decat in cel al barbatilor. Aproximativ 30-50% dintre cei care sufera de aceasta boala au un istoric familial pozitiv.

Varsta de debut a bolii este in prima decada de viata. Simptomele se intensifica la pubertate, insa tind a se reduce odata cu varsta. Pe timpul iernii, pentru ca pielea este mai uscata, simptomele se agraveaza. Cazurile extinse pot cauza desfigurare cosmetica si stres psihologic.

Tratament
Datorita caracterului genetic al afectiunii, nu exista un tratament curabil sau universal eficient. Ca regula generala a tratamentului, acesta trebuie urmat continuu. Masurile generale de a preveni uscarea pielii, precum sapunurile usoare, sunt recomandate, alaturi de hidratare.

Asa cum insusi Dr. Oz recomanda, cazurile usoare pot fi ameliorate prin lotiuni: Cetafil, Lubriderm, Purpose. Alte optiuni terapeutice includ acidul lactic, cremele cu uree, acidul salicilic.

Zona afectata trebuie spalata odata sau de doua ori pe zi cu un sapun usor, masata cu lotiune de doua-trei ori iar cremele emoliente ar trebui sa fie aplicate de doua ori pe zi.

Microdermoabraziunea este o procedura sigura, care inlatura keratina in exces si stratul superior al epidermei intr-o maniera controlata.


De aici puteti comanda online lotiunile: Purpose, Cetafil si Lubriderm.

Sursa: romedic.ro


Maramures: Masina lovita de tren pe calea ferata... Bistrita: Doi copii aflati la joaca, luati pe capota de un sofer betiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x