Antena Căutare

Drumul catre standardele europene, inca greoi: Romanii nu vor sa renunte la "buda din fundul curtii"

Romania are, cu prisosinta, ceea ce Europa civilizata nu a mai vazut de zeci de ani. Toaleta in fundul curtii. La noi, asta e o moda. Aproape jumatate dintre locuinte au WCul in afara casei. Asta in vreme ce media europeana abia ajunge, timid, la 5 la suta. Si nu va ganditi ca asta se intampla doar in satele indepartate. Si in Bucuresti, mai sunt zeci de strazi fara canalizare.

Toaleta in casa este, inca, pentru multi romani un lux. Asa ca WC-ul din curte ramane parte din stilul de viata al romanului, fie ca vorbim de cei care stau la tara, fie ca vorbim despre oras. Pe o straduta din sectorul 5 al Capitalei bucurestenii traiesc in secolul XXI ca la tara. Nu exista asfalt, gaze, apa curenta sau canalizare.

La tara, e si mai rau. Cel mai prost sta judetul Olt unde doar 1.800 din cele peste 113 mii de locuinte au baie in interior. Nici in Vaslui, Braila sau Dolj nu stam mai bine.

"Avem veceul in fundul curtii. Nu asa am fost obisnuiti de mici?", a spus o batrana care face acest lucru de cand se stie. Si nici macar efortul depus pentru construirea unui astfel de veceu nu ii mai deranjeaza. Il muta si il sapa in fiecare an. Iar mutatul toaletei va deveni chiar traditie in Romania - in 3 milioane de locuinte nu curge gram de apa.

Tanara lovita in mare viteza de masina ambasadei Rusiei se zbate intre viata si moarte... Medici din Bacau, anchetati deoarce luau mita pentru intocmirea de dosare de handicap ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x