Antena Căutare

E oficial! Rezultatele analizelor de apă şi lapte în cazul copiilor cu infecţii grave din judeţul Argeş

Direcția de Sănătate Publică Argeș a comunicat primele rezultate ale analizelor de la probele recoltate în cazul copiilor din județ cu infecții grave.

Direcția de Sănătate Publică Argeș a comunicat primele rezultate ale analizelor de la probele recoltate în cazul copiilor din județ cu infecții grave.

Din probe recoltate de Direcția de Sănătate Publică Argeș de la domiciliul copiilor internați în București de la Spitalul de Pediatrie Pitești, din alimente și apa din rețea și îmbuteliată care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii înainte de apariția simptomatologiei, rezultă următoarele:

-probe de apă: Spitalul de Pediatrie Pitești – bloc alimentar – apa e potabilă

-apă rețea Pitești recoltată de la domiciliul copiilor din cartierul Exercițiu, cartierul Tudor Vladimirescu și de pe strada Bradului – apa e potabilă

-apă gospodărie particulară Topoloveni – apa e potabilă

-apă rețea Ștefănești, domiciliu copil din Ștefănești – apa e potabilă

-apă sursă proprie gospodărie particulară Mărăcineni – apa e nepotabilă (din declarațiile părinților, este folosită numai pentru prepararea supelor)

-apă minerală necarbogazoasă recoltată din SC Lidl și Kaufland – apa e potabilă

-izvor public Ștefănești – drum Gogoiești Punct Vlada – apa e nepotabilă (tatăl afirmă ca nu a folosit niciodată această apă pentru copil, contrar declarațiilor din ancheta epidemiologică)

-probele de lapte praf recoltate din farmacii – corespund standardelor în vigoare

-microaeroflora și suprafețe Spitalul de Pediatrie Pitești – se încadrează în limite normale.

La „Marie Curie” mai sunt internați în acest moment 10 copii. Trei dintre aceștia sunt în stare gravă, dar stabilă, fiind ventilați mecanic. Alți șase sunt internați la Nefrologie – trei fac dializă, iar ceilalți trei sunt în stare bună.

Cresc preţurile la alimente? Producătorii au ameninţat că scumpesc produsele cu 30%... Antena 3 şi Antena 1, ordin de evacuare urgentă! Emisia este amenințată!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x