Antena Căutare

CAMERA ASCUNSA: Elias Bucurica, liderul galeriei dinamoviste, face legea in Piata Obor

Cele mai bune afaceri se fac pe linie de partid, cu statul. Daca mai era nevoie de o dovada in plus, am gasit-o la Obor, intr-o piata pastorita pana de curand de primarul UNPR Neculai Ontanu. Acum, apartine unei firme obscure, de apartament, iar jocurile de milioane de euro le face un coleg de partid, un personaj cunoscut si controversat.

Personajul din imaginile de mai sus este Elias Bucurica, coleg de partid cu primarul Ontanu si lider de galerie la Dinamo. In urma cu cateva luni, facea legea printre ultrasii din Piata Universitatii. Acum o face in piata de electrocasnice Obor. Nu de capul lui, ci in numele unei obscure firme de apartament, care a castigat o licitatie pentru concesionarea spatiilor comerciale de aici: New Obor SRL.

Ca sa traducem - firma cu un capital de 200 de lei a strans, dupa calculele noastre, cam o jumatate de milion de euro de la comercianti pentru a le construi, pe banii lor, chioscuri de patru metri patrati. Cam jumatate din suma necesara investitiilor ce vor demara peste cateva zile, de la 1 septembrie.

Din calcule, e clar. Conducta cu bani e plina, dar doar pentru SRL-ul reprezentat de Elias Bucurica. Pana acum, comerciantii plateau o chirie de o suta de euro pe luna, iar Primaria incasa, anual, peste 350.000 de euro.

Dupa concesionare, prin contract, va primi de zece ori mai putin. Si asta in conditiile in care chiriile pentru micii comercianti vor fi de patru ori mai scumpe.

A fost recuperata cutia neagra a avionului IAR 99 Soim, prabusit langa Craiova... Salariile profesorilor vor creste cu 8% incepand cu decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x