Antena Căutare

Emil Constantinescu: Romanii traiesc mai mult in povesti decat in realitate

Emil Constantinescu a discutat, in cadrul emisiunii "Editie speciala", de la Antena3, despre resursele Romaniei si ce ar putea reprezenta acestea in dezvoltarea economiei romanesti.

Intrebat daca bogatia in resurse a Romaniei este adevarata sau nu, fostul presedinte al Romaniei a raspuns ca faptele sunt interpretate in functie de nevoi, pentru a se evita munca.


"Romanii obisnuiesc sa traiasca mai mult in povesti decat in realitate", sustine Emil Constantinescu. El argumenteaza ca resursele au fost prilej de a spune ca Romania este o tara bogata, motiv pentru care nu este nevoie sa muncim, iar povestea Romaniei sarace este folosita in acelasi scop.

Resursele naturale ale Romaniei sunt o "altfel de bogatie", explica Emil Constantinescu. Tara noastra beneficiaza de diversitate, avand capacitatea de a produce ceea ce se cere pe o piata care se schimba in mod constant.

Societatea romaneasca trebuie sa se adapteze nu numai la era informatica ci la modelul cunoasterii in ceea ce priveste exploatarea resurselor, sustine fostul sef de stat. Modelul de utilizare sustenabila ce ar trebui urmat este cel al Finlandei, unde s-au efectuat cercetari si s-a evaluat cum va arata lumea in 2050, s-au luat in calcul toate variabilele si s-a alcatuit un plan de dezvoltare durabila si de exploatare a resurselor.

foto: Intact Images

Un medic din Vrancea a eliberat retete de 21.000 de lei unui copil decedat... Marele premiu la Loto 6/49 de 2,2 milioane de euro a fost castigat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x