Antena Căutare

Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2016, proba la Limba Română. Elevii claselor a VIII-a au susținut prima simulare

Luni, 22 februarie 2016, elevii de clasa a VIII-a susţin simularea probei de limba şi literatură română. Rezultatele pe care le vor obține elevii la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei și ședințe cu părinții, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare, scrie Mediafax.

Luni, 22 februarie 2016, elevii de clasa a VIII-a au susținut simularea probei de limba şi literatură română. Rezultatele pe care le vor obține elevii la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei și ședințe cu părinții, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare, scrie Mediafax.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Modele de subiecte la limba și literatura română, publicate pe EDU.RO

Anul trecut, 96,17% dintre elevii înscrişi în clasa a VIII-a (adică 180.442 de elevi) au participat la toate probele simulării, iar 50,68% dintre cei prezenţi (91.445 de elevi) au obţinut medii peste 5.

Calendarul simulării Evaluării Naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a, conform EDU.RO:

- 22 februarie: Limba şi literatura română

- 23 februarie: Matematică

- 24 februarie: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

- 4 martie: afişarea rezultatelor

Vine, vine primăvara! Temperaturi peste valorile normale ale acestei perioade.Prognoza meteo pentru următoarele două săp... Ministerul Educației trebuie să retragă un manual de Limba și literatura Română!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x