Antena Căutare

Evaluarea Nationala 2011: S-au afisat rezultatele. Vezi baremele de corectare!

Ministerul Educatiei a afisat listele cu rezultatele la Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a, desfasurata in perioada 20 -22 iunie. Pentru moment, probabil din cauza numeroaselor accesari, pagina de web a site-ului care prezinta rezultatele elevilor se incarca cu greutate.





Evaluarea nationala a inceput luni, 20 iunie, cu proba la limba si literatura romana. Primul subiect viza analiza de vocabular a unui fragment din basmul "Rodul tainic" a lui Ion Slavici. Totodata, elevii au avut de realizat o compunere de 10-15 randuri in care sa argumenteze de ce "Rodul tainic" apartine genului literar basm.

Al doilea subiect era un text non-literar apartinand autorului Tudor Opris "Enciclopedia lumii vii", la care elevii aveau de raspuns unor intrebari de genul: "dimensinea posibila a meteoritilor; locul in care s-au format; scopul examinarii directe a acestora". Totodata, elevii au avut de realizat o compunere de 10-15 randuri in care sa descrie un tablou impresionant din natura (real sau imaginar).

Al treilea subiect le-a pus la incercare creativitatea. Elevii au avut de scris o compunere de 10-15 randuri in care sa descrie un tablou impresionant din natura, real sau imaginar.

Cea de-a doua disciplina la care s-a dat evaluarea nationala a fost limba si literatura materna, marti, 21 iunie, pentru elevii care apartin minoritatilor nationale si care au urmat cursurile gimnaziale in limba.

Miercuri, 22 iunie, elevii de clasa a VIII-a au intrat cu emotii in salile de clasa pentru a sustine evaluarea nationala la proba de matematica. Primii elevi care au iesit de la aceasta proba au spus ca examenul a fost greu, mai ales subiectul III.

Cei peste 220.000 de elevi vor fi repartizati la liceu pe baza mediei de la evaluarea nationala si a celei generale din clasele V-VIII. Fara sustinerea acestui examen, elevii nu se pot inscrie in clasa a IX-a.

Rezultatele pot fi consultate pe siteul Ministerul Educatiei

Citeste si Jurnalul


VIDEO! Femeie medic prinsa beata crita la volan in Iasi... 70 de milioane de euro pentru 400 de metri de asfalt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x