Antena Căutare

EXCULSIV!!! Falsuri care ne costa viata! Targurile auto, pline de comercianti care vand piese contrafacute

In Romania, circula zilnic peste patru milioane de masini, ce au nevoie de alte milioane de piese de schimb. Prea scumpe pentru puterea de cumparare a romanilor. Exista insa falsurile. Mai multe, mai ieftine si mai periculoase. O economie facuta la reparatia masinii ne poate costa si viata

Intr-o astfel de tranzactie, la colt de strada, tot ce conteaza e bugetul clientului. “Daca doriti sa ne uitam pe ceva mai ieftin, imi spuneti si gasim si ceva mai ieftin, italiene, spaniole”, sustin comerciantii. Ieftine, dar vandute sub siglele unor marci cunoscute. Placutele de frana, de exemplu - contrafacute cel mai des pentru ca trebuie schimbate periodic - se gasesc la acesti domni pentru toate marcile de masini. Nu sunt originale insa. Iar pentru un necunoscator, diferentele sunt insesizabile.

Diferentele se vad in primul rand in functionare. De exemplu, in cazul unor placute de proasta calitate, distanta de franare creste considerabil. La fel si riscul unui accident. Cum sa nu ne pacalim? Pretul e un indicator clar al calitatii pieselor, spun specialistii.

Iar piata de desfacere este in Romania. La sfarsitul anului 2012, parcul auto aduna peste 4,4 milioane de masini. Dintre acestea, un sfert erau Dacii. Pe locurile doi si trei stateau masinile nemtesti, iar pe locul al patrulea, cele frantuzesti.

Pacientii de la Spitalul din Fagaras primesc hrana direct din GALETI. Autoritatile au inceput o ancheta... Dan Voiculescu le-a cerut judecatorilor continuarea procesului in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x